Takumi Minamino je v peti minuti sodnikovega dodatka poskrbel za veliko navdušenje na Anfieldu. Zbralo se je kar 52.020 gledalcev, ki so uživali v pravem trilerju, Foto: EPA
Takumi Minamino je v peti minuti sodnikovega dodatka poskrbel za veliko navdušenje na Anfieldu. Zbralo se je kar 52.020 gledalcev, ki so uživali v pravem trilerju, Foto: EPA

Trener redsov Jürgen Klopp je popolnoma premešal začetno postavo po nedeljskem remiju proti Tottenhamu (2:2). Spored tekem v prazničnih dneh v Premier ligi bo zares zgoščen, zato so v ligaškem pokalu dobili priložnost rezervisti. Zvezdnika Mohamed Salah in Sadio Mane nista bila v kadru.

23-letni irski vratar Caoimhin Kelleher se je izkazal pri strelih z bele točke. Foto: Reuters
23-letni irski vratar Caoimhin Kelleher se je izkazal pri strelih z bele točke. Foto: Reuters

Šov Vardyja v uvodne četrt ure
Jamie Vardy je v 9. minuti zadel za vodstvo gostov, ko je z diagonalnim strelom z desne strani ukanil vratarja Caoimhina Kelleherja po podaji Jamesa Maddisona. Odlični napadalec je bil na pravem mestu tudi štiri minute zatem, ko je z leve strani podal Patson Daka.

Alex Oxlade Chamberlain je hitro vrnil upanje Liverpoolu z močnim strelom z roba kazenskega prostora po podaji Roberta Firmina. Gostje niso bili šokirani. Maddison je v 33. minuti z izjemnim strelom s 25 metrov zabil žogo pod prečko za 1:3.

Redsi so imeli veliko srečo sedem minut pred odmorom, ko je Joe Gomez naredil veliko napako, Vardy je stekel sam proti vratom, že spravil žogo mimo Kelleherja, a se je odbila od notranjega dela vratnice.

Diogo Jota je odločil v šesti seriji enajstmetrovk. Foto: EPA
Diogo Jota je odločil v šesti seriji enajstmetrovk. Foto: EPA

Klopp z menjavami poživil igro
Klopp je takoj na začetku drugega polčasa opravil tri menjave. Vstopili so Diogo Jota, Ibrahima Konate in James Milner. Liverpool je močno dvignil ritem igre. V 68. minuti je Jota z močnim strelom z levico znižal na 2:3 in napovedal popoln napad Liverpoola. Kasper Schmeichel se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji.

Na vrsti je bilo še šest minut sodnikovega dodatka. James Milner je v 95. minuti poslal žogo v kazenski prostor, Minamino je ušel Wilfredu Ndidiju in z desnico izenačil na 3:3. Navijači na polnem Anfieldu so ponoreli, odločali pa so streli z enajstih metrov.

Kelleher ubranil strela Thomasa in Bertranda
Prvih šest strelcev je bilo zanesljivih. V četrti seriji je Kelleher s sijajno parado odbil strel Luka Thomasa. Minamino je imel v peti seriji priložnost, da popelje Liverpool v polfinale, a je zadel prečko. V šesti seriji je Ryan Bertrand zelo slabo streljal in Kelleher je bil znova na pravem mestu. Diogo Jota je nato potrdil prvi polfinale za Liverpool po letu 2017.

Jorginho je potrdil zmago Chelseaja z najstrožje kazni. Foto: Reuters
Jorginho je potrdil zmago Chelseaja z najstrožje kazni. Foto: Reuters

Chelsea v zadnjih 10 minutah strl Brentford
V polfinalu bosta na sporedu dve tekmi. Arsenal, ki je izločil Sunderland s 5:1, bo 4. januarja gostil Liverpool. Na drugem polfinalnem obračunu se bosta srečala londonska tekmeca Chelsea in Tottenham. Povratni tekmi bosta 11. januarja.

Brentford se je odlično upiral Chelseaju. Pontus Jansson je deset minut pred koncem zatresel lastno mrežo, potem ko je preusmeril podajo Reeca Jamesa. Vratar Alvaro Fernandez je v 85. minuti podrl Christiana Pulisica in rezervist Jorginho je z bele točke potrdil zmago modrih.


Angleški ligaški pokal, četrtfinale:
LIVERPOOL - Leicester * 8:7, 3:3 (1:3)
Oxlade Chamberlain 19., Jota 68., Minamino 95.; Vardy 9., 13., Maddison 33.
* - po streljanju 11-m

Liverpool: Kelleher, Bradley (46./Jota), Gomez, Koumetio (46./Konate), Cimikas (80./Beck), Morton (46./Milner), Henderson (59./Keita), Oxlade-Chamberlain, N. Williams, Firmino, Minamino.

Leicester: Schmeichel, Ricardo Pereira (42./Albrighton), Ndidi, Söyüncü (60./Vestergaard), Thomas, Soumare, Tielemans, Dewsbury-Hall (60./Bertrand), Maddison, Daka (56./Iheanacho), Vardy.

Sodnik: Andrew Madley

11-m (5:4):
Tielemans (0:1)
Milner (1:1)
Maddison (1:2)
Firmino (2:2)
Albrighton (2:3)
Oxlade Chamberlain (3:3)
Thomas (Kelleher brani)
Keita (4:3)
Iheanacho (4:4)
Minamino (prečka)
Bertrand (Kelleher brani)
Jota (5:4)


Brentford - CHELSEA 0:2 (0:0)
Jansson 80./ag, Jorginho 85./11-m

Brentford: Alvaro Fernandez, Pinnock, Jansson, Bech Sörensen, Canos, Jensen (81./Forss), Janelt (66./Nörgaard), Baptiste (74./Onyeka), Henry (73./Ghoddos), Mbeumo, Wissa (65./Toney).

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Chalobah, Sarr, Simons (65./James), Kovačić (46./Jorginho), Saul Niguez, Marcos Alonso, Barkley (76./Kante), Vale (65./Mount), Soonsup-Bell (46./Pulisic).

Sodnik: Andre Marriner


TOTTENHAM - West Ham 2:1 (2:1)
Bergwijn 29., Lucas Moura 34.; Bowen 32.

ARSENAL - Sunderland 5:1 (2:1)
Nketiah 17., 49., 58., Pepe 27., Patino 91.; Broadhead 31.


Polfinale, prvi tekmi, torek, 4. januarja:
ARSENAL - LIVERPOOL
CHELSEA - TOTTENHAM

Povratni tekmi bosta 11. januarja.