Foto:
Foto:
Jesper Gronkjär se je takole veselil gola za 1:0. Na koncu ni bil tako židane volje.
Hugo Ibarra je takole spravil v mrežo žogo za znižanje izida na 2:1. Kot se je izkazalo kaseneje, je bil to odločilni trenutek tekme.
Eidur Gudjohnsen ni mogel zadržati solz.
Chelsea je bil v finalu le tri minute.

Nogometaši Monaca so na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov pri Chelseaju remizirali z 2:2 in se uvrstili v finale.
Predstava na Stamford Bridgeu je bila vsaj v prvem polčasu sanjska in verjetno takšnega nogometa v Evropi letos še nismo videli. Na koncu so se veselili Monačani, ki so imeli pred sezono obilo finančnih težav, zdaj pa bodo 26. maja stopili v areno AufSchalke, kjer bo odigrano finalno srečanje. Tam bo tudi Porto, ki je v torek zmagal v La Coruni. Verjetno so bili redki (če sploh kdo), ki so pred sezono napovedali takšen razplet.

Ibarra in Morientes pokopala angleške upe
Potem ko se je prvo srečanje pred 14 dnevi končalo z zmago Francozov s 3:1, Londončanom ni preostalo drugega kot popoln napad. Že na začetku so imeli prek Jimmyja Floyda Hasselbainka in Joea Colea lepi priložnosti, v 22. minuti pa jih je Jesper Gronkjär z imenitnim golom povedel v vodstvo. Na robu kazenskega prostora se je na desni strani nenadoma odločil za strel, ko so vsi pričakovali predložek, in žoga je v loku zletela prek nemočnega Flavia Rome v njegov daljši kot.

Fernando Morientes bi lahko že štiri minute kasneje izenačil, a je zadel le vratnico, nato pa je Eidur Gudjohnsen na drugi strani nastreljal prečko. Pred Carlom Cudicinijem je bil nekaj trenutkov zatem znova Morientes, njegov strel pa je končal za las mimo desne stative.

Ko je po lepi akciji Maria Melchiota in Gudjohnsena v zadnji minuti polčasa Frank Lampard povišal na 2:0, je bil Chelsea v finalu. A ne za dolgo. Tik preden je sodnik Anders Frisk poslal moštvi v slačilnico, je igralce iz kneževine v Gelsenkirchen vrnil Hugo Ibarra, ki je Cudicinija premagal z roko tik ob levi vratnici. Žoga se je vanj odbila po poskusu Morientesa z glavo.

Drugi polčas so domači ponovno začeli bolje, zadetek nesojenega realovca v 60. minuti pa jim je povsem spodrezal krila, tako da so gostje tekmo mirno pripeljali do konca.

Deschamps: Možnosti v finalu so 50:50
"Pomembno je bilo zadeti v prvem polčasu, saj bi bilo po zaostanku z 0:2 drugače težko za nas. Pred začetkom sezone si nisem mislil, da lahko zmagamo v Ligi prvakov, toda zdaj imamo proti Portu 50-odstotkov možnosti za naslov," je po velikem uspehu svojega kluba povedal trener Monaca Didier Deschamps, ki bi ob osvojitvi pokala svojo ekipo popeljal tja, kjer je že stal z Marseillom leta 1993. To je bil sploh zadnji nastop kakšnega francoskega kluba v finalu evropskih pokalov.

Slavna britanska stavnica William Hill pripisuje nekaj več možnosti v finalu Portugalcem. Ob enem vloženem funtu na zmago Porta bi ob njihovem uspehu dobili 1,66 funta, medtem ko je za Monaco kvota 2,10.

Ranieri: Lahko bi bilo tudi 6:2
"Prvi polčas je bil neverjeten. Tekmo smo imeli v svojih rokah, nato pa prejeli zadetek. Srečanje bi se lahko končalo z izidom 6:2 ali 6:3. Predstava Chelseaja je bila izjemna, le izid je bil neugoden za nas," je novinarjem pripovedoval domači strateg Claudio Ranieri, ki je verjetno zadnjič sedel na klopi Abramovičevega "cirkusa" v Evropi.

CHELSEA         2 - 2            MONACO
Gronkjär 22.        Ibarra 45.         
Lampard 45.         Morientes 60.      
---------- prva tekma: 1:3 ------------
Cudicini            Roma               
Melchiot *          Ibarra             
Gallas              Rodriguez          
Terry               Givet              
Bridge              Evra               
Gronkjär            Bernardi           
Lampard             Cisse              
Geremi ***          Squilacci *        
Cole                Giuly **           
Gudjohnsen          Rothen             
Hasselbaink **      Morientes ***      
---------------------------------------
* 64./ Johnson      * 45./Plašil       
** 69./Crespo       ** 67./Pršo        
*** 69./Parker      *** 81./Nonda      
37.132; Sodnik: Anders FRISK (Švedska)

Polfinale, povratni tekmi: *

Deportivo - PORTO 0:1 (0:0) 0:0 Derlei 60./11-m RK: Naybet 70./Deportivo Chelsea - MONACO 2:2 (2:1) 1:3 Grönkjär 22., Lampard 45.; Ibarra 45., Morientes 60. * - izida prvih tekem