Foto:
Foto:
Hernan Crespo je v 22. minuti ugnal Monacovo obrambo.
Mario Melchiot (Chelsea) in Ludovic Giuly (Monaco).
Nad prikazano igra sta bila navdušena tudi monaški princ Albert in knez Rainier.

V sicer povprečni nogometni predstavi so domači zasluženo slavili, saj si gostje kljub številčni premoči po izključitvi Zikosa (53.) niso priigrali resnih priložnosti. Na drugi strani so si domači z zadetkoma Morientesa (78.) in Nonde (83.) priigrali lepo prednost pred gostovanjem na Stamford Bridgeu.

Pršo z glavo v desni zgornji kot
Po uvodnem otipavanju nasprotnikov je domače gledalce na noge dvignil Morientes, ki je v 10. minuti močno streljal, vendar je bil njegov strel zaustavljen. Sedem minut kasneje pa angleška obramba ni imela rešitev za francoski napad. Rothen je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Pršo le podstavil glavo in žogo efektivno poslal v desni zgornji kot vratarja Ambrosia.

A veselje domačih ni trajalo dolgo, saj je Crespo že v 22. minuti izkoristil lepo podajo Duffa in iz neposredne bližine ugnal Romo. Argentinski napadalec je imel nekaj trenutkov kasneje novo priložnost, vendar je njegov strel zletel preko vrat. V nadaljevanju sta ekipi prikazali soliden nogomet, rahlo pobudo so imeli domači, za katere je imel lepo priložnost Giuly, vendar je gostujoči branilec Terry še pred strelom Francoza izbil žogo.

Izključitev bolj koristila domačim
Tudi drugi polčas je bolje začel Monaco. Najprej je z glavo nevarno poizkusil Pršo, nato pa s "škarjicami" še Morientes. V 53. minuti so domači ostali brez Grka Zikosa, ki je udaril Makeleleja in si prislužil rdeči karton. Chelsea, pri katerem sta v igro vstopila Veron in Hasselbaink, je nato prevzemal pobudo, vendar si lepših priložnosti ni priigral. Francozi so se na drugi strani osredotočil na protinapade. Tako sta v 78. minuti Giuly in Morientes izigrala gostujočo obrambo, Španec pa je nato z roba kazenskega prostora s pravo "bombo" zadel v desni zgornji kot vratarja Ambrosia.

Ko je bilo pričakovati, da bodo v končnici tekme varovanci Ranierija pritisnili na domači gol, se je zgodilo ravno nasprotno. Nonda, ki je nekaj trenutkov pred tem zamenjal Giulyja, je v 83. minuti v kazenskem prostoru prejel dolgo podajo Rothna, nato pa s konico nogometnega čevlja poslal žogo v mrežo slabo postavljenega Ambrosia. Zmaga domačih je čista kot solza, kar priča tudi statistika - 7:2 v strelih na gol in 53:47 (odstotki) v posesti žoge.

MONACO         3 - 1          CHELSEA  
Pršo 16.            Crespo 22.         
Morientes 78.                          
Nonda 83.                              
---------------------------------------
Roma                Ambrosio           
Ibarra              Melchiot **        
Givet               Desailly           
Rodriguez           Terry              
Evra                Bridge             
Bernardi            Gronkjär *         
Zikos 53.           Lampard            
Rothen ***          Parker ***         
Giuly **            Makelele           
Pršo *              Crespo             
Morientes           Gudjohnsen         
---------------------------------------
* 57./Cisse         * 46./Veron        
** 82./Nonda        ** 61./Hasselbaink 
*** 88./Plasil      *** 69./Huth       
Sodnik: Urs Maier (Švica)