Jose Mourinho je zaskrbljen zaradi predstav kraljevega kluba v Primeri division. Foto: EPA
Jose Mourinho je zaskrbljen zaradi predstav kraljevega kluba v Primeri division. Foto: EPA
Porto
Igralci Porta med treningom na Maksimirju. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović bo v torek postavil nov mejnik Lige prvakov. Foto: EPA
Robert Lewandowski in Mats Hummels sta blestela na tekmi proti Bayerju. Foto: EPA
Philippe Mexes
Phillipe Mexes bo na torkovi tekmi ponovno zaigral za rdeče-črne. Foto: EPA
Rene Girard
Trener Montpellierja Rene Girard je zelo zaskrbljen zaradi poraznega začetka v francoskem prvenstvu. Montpellier za vodilnim Marseillom zaostaja že kar 11 točk. Foto: EPA

Trener galaktikov Jose Mourinho slabo prenaša poraze. Lanski izpad v polfinalu Lige prvakov proti Bayernu je bil zanj velik neuspeh. Čeprav je v dveh sezonah, odkar vodi kraljevi klub, osvojil že kar nekaj lovorik, ostaja njegova največja želja osvojitev desetega naslova evropskih klubskih prvakov.

V španskem prvenstvu jim je po štirih krogih uspelo zbrati vsega štiri točke. Kako bo ta sloviti klub uspel konkurirati "citizenom", ki so se v zadnjem letu izjemno okrepili? Na njihovi strani je prav gotovo statistika - kraljevi klub ni do zdaj izgubil še nobene uvodne tekme, ki jo je v Ligi prvakov odigral doma. Poleg tega veliki strateg Mourinho ostaja optimističen in kljub ne ravno uspešnemu štartu v špansko prvenstvo ostaja zvest samemu sebi:" Meni in mojim igralcem se ni treba dokazovati. Dosegli smo že veliko naslovov, veliko zmag. Našim kritikom lahko le odgovorim, da bomo kot vedno tudi v torek dali vse od sebe".

Mancini: Naše moštvo vedno igra na zmago
Klub, ki je bil do pred kratkim znan kot "drugi nogometni klub iz Manchestra" in je pod lastništvom bogatega šejka Mansourja bin Zayeda Al Nahyana postal eden najbogatejših klubov, ne skriva vedno večjih apetitov. Rdeče vrage so premagali v angleškem prvenstvu, zdaj pa bi jih radi zasenčili še na evropskem prizorišču. V lanski sezoni se trenutno četrtouvrščeni v angleškem prvenstvu v Ligi prvakov niso znašli najbolje, saj so izpadli že po skupinskem delu. Letos naj bi bilo po besedah italijanskega trenerja Roberta Mancinija nekoliko drugače. Gostovanja na Santiagu Bernabeuu se ne bojijo.

"Sinjemodri se nikoli nikamor ne odpravimo z upanjem po remiju. Zavedamo se, da bo tekma težka, saj bomo igrali proti eni najboljših ekip stare celine. Toda mi gremo vedno na zmago in tako bo tudi tokrat," je pojasnil italijanski strateg na klopi angleških prvakov.

Delivec pravice Damir Skomina
Najzanimivejša tekma prvega kroga skupinskega dela bo imela tudi slovenski pridih, saj jo bo sodil eden najboljših evropskih sodnikov ta trenutek - Koprčan Damir Skomina s svojo ekipo.

Klopp: Za uvrstitev, višjo od tretjega mesta, moramo proti Ajaxu zmagati
Borussia Dortmund je pretekli konec tedna v Bundesligi proti Bayerju dosegla gladko zmago (3:0). Zdaj je njihova naloga, da briljantno igro, ki so jo prikazali proti tekmecem iz Leverkusna, prenesejo na tekme Lige prvakov. Za uvod na stadion Westfalen prihaja Ajax.

Ker se je nemški prvak znašel v najverjetneje najtežji skupini Lige prvakov, si ne bodo smeli privoščiti veliko napak. Trener Jürgen Klopp je prepričan, da so črno-rumeni po dolgem času sposobni poseči zelo visoko.

"V torek pričakujem šarmantno, zahtevno in izjemno zanimivo tekmo. Prepričan sem, da moramo tekmo proti Ajaxu zmagati, če nočemo biti tretji ali četrti v skupini," je poudaril kultni "Kloppo".

Portugalci z zaprto postavitvijo
Zagrebški Dinamo, ki se je v Ligo prvakov prebil prek Maribora, bo uvodno tekmo Lige prvakov odigral proti trenutnemu portugalskemu prvaku Portu. Po poročanju portugalskih medijev naj bi se 26-kratni portugalski državni prvaki na Maksimiru Hrvatom zoperstavili s postavitvijo 4-3-2-1, v gol pa naj bi postavili odličnega Heltona.

V prvi postavi naj bi skoraj zagotovo igrali tudi Maicon, Otamendi, Defour, Lucho Gonzales, Joao Moutinho, Atsi, Rodriguez in nova kolumbijska okrepitev Jackson Martinez. Hrvati so v zadnjih petdesetih letih proti Portu na Maksimiru odigrali tri tekme. Na vseh treh so slavili domači.

Ibrahimović na novo piše zgodovino Lige prvakov
Paris Saint-Germain je klub, ki je v poletnem prestopnem roku največ zapravljal. V francosko prestolnico je z bogatimi ponudbami zvabil Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Silvo, Ezequiela Lavezzija, Lucasa Mouro, Gregoryja van der Wiela in Marca Verrattija. PSG-jev največji zvezdnik Ibrahimović sicer še nikoli ni osvojil Lige prvakov, toda napadalec se bo v torek proti kijevskemu Dinamu zapisal v zgodovino tega tekmovanja. V njem bo namreč zaigral že s svojim šestim klubom, toliko jih v najprestižnejšem nogometnem tekmovanju ni zamenjal še nihče. Ibrahimović je letos iz Milana prestopil v PSG, pred tem pa je v najmočnejšem klubskem tekmovanju igral še za Ajax, Juventus, Inter in Barcelono.

Milan v torek brez Montoliva
"Rossoneri" se bodo svojim navijačem po poraznih predstavah, ki so jih prikazali na začetku letošnje sezone Serie A (Milan ima po treh krogih le tri točke) poskusili oddolžiti z zmago nad Anderlechtom. Toda trener Massimiliano Allegri v torek ne bo mogel računati na poškodovanega Riccarda Montoliva. 27-letni vezist, ki je pred kratkim utrpel poškodbo mišice, je sicer začel trenirati s rdeče-črnimi, toda trener Massimiliano Allegri (tudi njegov stolček se že maje) meni, da poškodba še vedno ni dovolj sanirana, da bi Montolivo tvegal. Sezonski debi naj bi na torkovi tekmi doživel branilec Philippe Mexes.

1. krog, torek ob 20.45, skupina A:
DINAMO ZAGREB - PORTO
PARIS SG - DINAMO KIJEV

Skupina B:
MONTPELLIER - ARSENAL
OLYMPIACOS - SCHALKE

Skupina C:
MALAGA - ZENIT
MILAN - ANDERLECHT

Skupina D:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:
Real Madrid:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain.

Manchester City: Hart, Maicon, Kompany, Lescott, Clichy, Milner, Silva, Y. Toure, Nasri, Tevez, Balotelli.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)



BORUSSIA DORTMUND - AJAX AMSTERDAM

Verjetni postavi:
Borussia Dortmund:
Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer, Gündogan, Kehl, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski.

Ajax: Vermeer, van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, de Jong, C. Poulsen, Eriksen, Sana, Babel, Boerrigter.

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)


Sreda ob 20.45, skupina E:
CHELSEA - JUVENTUS
ŠAHTAR DONECK - NORDSJELLAND

Skupina F:
LILLE - BATE BORISOV
BAYERN - VALENCIA

Skupina G:
CELTIC - BENFICA
BARCELONA - SPARTAK MOSKVA

Skupina H:
MANCHESTER UNITED - GALATASARAY
BRAGA - CLUJ