Jose Mourinho je na klop italijanskih prvakov sedel pred letošnjo sezono. Foto: EPA
Jose Mourinho je na klop italijanskih prvakov sedel pred letošnjo sezono. Foto: EPA
Bordeaux je v sedmih krogih francoskega prvenstva zbral 11 točk in je na sedmem mestu. Foto: EPA
Sporting je v dveh dosedanjih srečanjih z Baslom dvakrat slavil. Foto: EPA
Lionel Messi

Tekma z Werderjem v skupini B 2. kroga Lige prvakov italijanskim prvakom omogoča, da poraz pustijo za sabo, in izboljšajo svoj napad. Mourinho, ki je s Chelseajem igral s tremi napadalci, je upal, da bo enako formacijo ponovil pri Interju.

Ob bok Zlatanu Ibrahimoviću je postavil Mancinija in Ricarda Quaresma, kar je bilo (zaenkrat) le delno uspešno, proti Milanu pa je Interjev napad povsem odpovedal. Inter je s prejšnjim trenerjem Robertom Mancinijem uspešno igral v formaciji 4-4-2, zato so italijanski mediji že kritizirali Portugalčevo zamišljeno postavitev. A Mourinho se za kritike ne meni preveč. "Če zmagamo, je to po zaslugi igralcev, če pa zgubimo sem kriv jaz. Izgubili smo tekmo, a mislim, da razloga za skrbi ni," je samozavestni trener povedal novinarjem.

Werder proti Interju brez naivnosti
Inter bo doma gostil Werder, ki je v zadnjih dveh krogih Bundeslige v odlični strelski formi. Varovanci Thomasa Schaafa so neverjetno zmago nad Bayernom (5:2) nadgradili z zmago doma proti Hoffenheimu (5:4). "Doseženi goli so nam dali samozavest, a nismo naivni. Zavedamo se, da bomo proti Interju morali igrati veliko bolje v obrambi," je svoje načrte za uspeh proti Italijanom razkril Schaaf.

"Modri" prvič proti romunskemu klubu
Chelsea se z obiskom CFR Cluja v Romuniji podaja v neznano. Debitanti v najelitnejšem klubskem tekmovanju so z zmago nad AS Romo (2:1) v prvem krogu opozorili Luisa Felipeja Scolarija, da zmaga za njegove "modre" v Romuniji ni zagotovljena. "Povsem jih spoštujemo. Vsako moštvo, ki lahko premaga Romo 2:1, bo v tem tekmovanju nevarno," Brazilec ne podcenjuje Cluja.

Manjkal bo Cole, vrača se Kalou
Da lanski poraženi finalisti Romunov ne podcenjujejo, kaže tudi to, da so bogataši iz Londona v Romunijo prileteli že v ponedeljek, več kot dva dni pred tekmo, da bi se na skromnem stadionu domačinov na preizkušnjo čim bolje pripravili. V moštvu bo manjkal poškodovani napadalec Joe Cole, vrača pa se Salomon Kalou.

Krvnik Rome optimističen
Na zadnji prvenstveni tekmi je Cluj remiziral (1:1) proti Steaui iz Bukarešte. "Tekma je pokazala, da smo pripravljeni na Chelsea, saj smo si opomogli po zaostanku za gol in ustavrili veliko priložnosti, da dosežemo zmagoviti gol", je pred tekmo optimističen Argentinec Juan Culio, ki je proti Romi dosegel oba zadetka. Napadalca Cluja Yssoufa Koneja iz Slonokoščene obale je rojak Kalou opozoril, da bodo morali igrati dvakrat bolje kot proti Romi, če bodo hoteli premagati Chelsea.

2. krog, sreda ob 20.45, skupina A:
CLUJ - CHELSEA
BORDEAUX - ROMA

Lestvica:                          
CHELSEA            1  1 0 0  4:0  3
CLUJ               1  1 0 0  2:1  3
ROMA               1  0 0 1  1:2  0
BORDEAUX           1  0 0 1  0:4  0

Skupina B:
ANORTHOSIS - PANATHINAIKOS
INTER - WERDER BREMEN

Lestvica:                          
INTER              1  1 0 0  2:0  3
ANORTHOSIS         1  0 1 0  0:0  1
WERDER BREMEN      1  0 1 0  0:0  1
PANATHINAIKOS      1  0 0 1  0:2  0

Skupina C:
SPORTING LIZBONA - BASEL
ŠAHTJOR DONECK - BARCELONA

Lestvica:                          
BARCELONA          1  1 0 0  3:1  3
ŠAHTJOR DONECK     1  1 0 0  2:1  3
BASEL              1  0 0 1  1:2  0
SPORTING LIZBONA   1  0 0 1  1:3  0

Skupina D:
LIVERPOOL - PSV
ATLETICO MADRID - MARSEILLE

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID    1  1 0 0  3:0  3
LIVERPOOL          1  1 0 0  2:1  3
MARSEILLE          1  0 0 1  1:2  0
PSV                1  0 0 1  0:3  0

T. V.