Jose Mourinho je eno tekmo kazni že odslužil, saj si je povratno srečanje z Barcelono (1:1) ogledal iz hotelske sobe. Foto: EPA
Jose Mourinho je eno tekmo kazni že odslužil, saj si je povratno srečanje z Barcelono (1:1) ogledal iz hotelske sobe. Foto: EPA

Spomnimo, Portugalec je po prvi polfinalni tekmi Lige prvakov, ki jo je Real na domačem igrišču izgubil z 2:0 proti Barceloni, kritiziral sojenje in namigoval na to, da Uefa favorizira Barcelono. 48-letnega stratega je razburila izključitev Pepeja, potem ko je ta napravil prekršek nad Danijem Alvesom. Mourinho je v navalu besa po tekmi med drugim dejal: “Barcelona ima fantastično ekipo … Zakaj torej za napredovanje vselej potrebuje pomoč sodnikov?”

Krovna organizacija ga je zato kaznovala s petimi tekmami prepovedi vodenja, pri čemer je zadnja tekma pogojna, tako da bo "odsedel" le prva tri srečanja Lige prvakov v naslednji sezoni. Poleg suspenza bo moral Mourinho plačati še 50.000 evrov kazni. Iz madridskega Reala so že sporočili, da se bo Portugalec na odločitev pritožil na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

Kaznovan tudi Pinto
Uefa je s tremi tekmami prepovedi nastopanja kaznovala tudi Barceloninega rezervnega vratarja Joseja Pinta, ki se je med polčasom prve tekme zapletel v prerivanje z igralci Reala. To pomeni, da bo Pinto izpustil finale Lige prvakov 28. maja na Wembleyju. Tudi Barcelona je napovedala pritožbo.