Ali bo ostal v Realu iz Madrida ali se bo vrnil h Chelseaju? Mourinho je velika zgodba poletne nogometne tržnice. Foto: EPA
Ali bo ostal v Realu iz Madrida ali se bo vrnil h Chelseaju? Mourinho je velika zgodba poletne nogometne tržnice. Foto: EPA

Casillas lahko izraža svoje želje trenerjem, kot sta Vicente del Bosque in Manuel Pellegrini, ki so bolj vodljivi.

Jose Mourinho, Massimo Moratti, Diego Milito, Rene Krhin
Ali se je Mourinho z "igralcem Bologne" le malo pošalil ali pa je res Krhin ostal tako dobro zapisan pri Portugalcu? Foto: EPA

Kljub po standardih "belega baleta" neuspešni sezoni Mourinho ne skopari z izjavami in še naprej veselo zaposluje številne novinarje. Tokrat na novinarski konferenci pred sredno tekmo z Malago se ni vzdržal niti novih kritik lastnih igralcev: na tapeti sta bila Iker Casillas in rojak Pepe.

Razmišlja, da bi ostal, odstopil pa ne bo
"Smo drugi v prvenstvu, prišli smo do polfinala Lige prvakov, osvojili superpokal in igramo finale kraljevega pokala. Lahko bi bilo boljše, lahko bi bilo slabše," je bil filozofski Mourinho, ki je v treh letih z Realom osvojil eno La Ligo, kraljevi pokal in superpokal, kar je za zahtevne navijače premalo.

50-letni Portugalec je vnovič poudaril, da ne namerava odstopiti, še več, da želi nadaljevati delo z Realom iz Madrida. "Razmišljam, da ostanem v Realu." Ob vprašanju, ali bo ob morebitni odpustitvi zahteval izplačilo celotnega pogodbenega zneska, je samozavestno odgovoril: "Če bom odpuščen, nočem niti enega evra več, kot si ga bom do takrat zaslužil."

Lopez za "Mouja" boljši od Casillasa
A najbolj zanimiv del novinarskega druženja so bili komentarji na vrenja v slačilnici Reala, kjer "staroselci" vse težje prenašajo, da je klubska legenda Iker Casillas postavljen na stranski vratarski tir.

"Pri meni bo Diego Lopez vedno pred Ikerjem Casillasom, ker je boljši. Lopez mi je bolj všeč kot vratar, dobro igra z nogami, prevladuje v zračnem prostoru in je fenomenalen med vratnicami," je odločno mnenje Mourinha, ki je pred dnevi Realove navijače in igralce razburil z izjavo: "Žal mi je, da nisem podpisal Diega Lopeza že pred dvema letoma. Nisem bil dovolj prepričljiv, da bi dosegel ta cilj."

Barca z Messijem naredilo enako?
Prav tako portugalskemu trenerju, ki je pustil izreden pečat pri Portu, Chelseaju in Interju, ni bilo všeč, da je kapetana španske reprezentance v bran vzel nogometaš Barcelone Iniesta. "Lahko reče kar koli, toda kar je Barca naredila v polfinalu (z Messijem), bi ga moralo bolj skrbeti za svoj klub," je nemočnega in poškodovanega Messija izrabil Mourinho za obračun z zagovorniki Casillasa.

Pepejev problem je Varane
"Mou" se je obregnil tudi ob branilca Pepeja. "Zelo lahko je analizirati, kaj je s Pepejem. Njegova težava ima ime, in to je Raphael Varane. Ni lahko za 31-letnika, da ga prehiti fant, star 19 let. Imam pogum, da tja postavim otroka. Pepejevo življenje se je spremenilo, prihodnost madridskega Reala pa sta Varane in Ramos," ni nič ovinkaril Mourinho.

Pokličem Eto'oja, Drogbaja, Zanettija in Krhina
Ob koncu je sedma sila izzvala Mourinha z navedbami Johna Terryja, da se igralci Chelseaja še vedno redno pogovarjajo z nekdanjim trenerjem, ki je sicer London zapustil že daljnega septembra 2007.

"Ne pogovarjam se samo z njimi. Po telefonu se pogovarjam z igralci Anžija, Galatasaraya, Bologne, Interja ..."

V Anžiju igra Samuel Eto'o, v Galatasarayu Didier Drogba, v Interju Javier Zanetti in še kopica drugih, ki v Mourinhu vidijo najboljšega trenerja na svetu. Kdo pa je srečnik iz Bologne? Po pregledu postave je edina možnost Rene Krhin, ki je ravno pod Mourinhom debitiral v Serii A in bil skupaj z Vidom Belcem del 25-članskega moštva, ki je leta 2010 osvojilo Ligo prvakov.

Casillas lahko izraža svoje želje trenerjem, kot sta Vicente del Bosque in Manuel Pellegrini, ki so bolj vodljivi.