Daniel Munoz se je med strelce vpisal v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Foto: Reuters
Daniel Munoz se je med strelce vpisal v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Foto: Reuters

Brazilce je v vodstvo s krasnim prostim strelom popeljal Raphinha. Kolumbijci so mislili, da jim je izid uspelo izenačiti že v 19. minuti, ko je Davinson Sanchez žogo poslal v mrežo, a po ogledu posnetka VAR je glavni sodnik Jesus Valenzuela zadetek razveljavil.

Raphinha je velemojstrsko izvedel prosti strel v 12. minuti tekme. Foto: Reuters
Raphinha je velemojstrsko izvedel prosti strel v 12. minuti tekme. Foto: Reuters

Kolumbija je bila boljši nasprotnik, priigrala si je več obetavnejših (pol)priložnosti, v sodnikovem dodatku prvega polčasa ji je vendarle uspelo zadeti za 1:1. Kmalu po tem, ko Brazilci niso dobili zahtevane najstrožje kazni po prekršku nad Viniciusom Juniorjem, je v polno zadel Daniel Munoz.

Šlo je za zelo lepo izpeljano akcijo, v kateri je John Cordoba na robu šestnajsterca lepo zaposlil Munoza, ta pa je z desne strani hladnokrvno premagal vratarja Alissona Beckerja.

Igra je bila živahna tudi v drugem polčasu, obema reprezentancama se je ponudilo kar nekaj priložnosti za spremembo izida, vendar so ostale neizkoriščene. Raphinha je znova nevarno zapretil s prostega strela, v zaključku tekme sta bila blizu zadetka še Luis Diaz (Kolumbija) in Andreas Pereira (Brazilija), a je ostalo pri 1:1.

Na drugi tekmi skupine D je Kostarika z 2:1 premagala Paragvaj, ki je tako prvenstvo končal brez samcate točke. Kolumbija se bo v četrtfinalu pomerila s Panamo, Brazilijo pa čaka zelo težek obračun z Urugvajem, najboljšo ekipo iz skupine C.

Kolumbija remizirala z Brazilijo na Copi Americi

Copa America, 3. krog

Skupina D:
BRAZILIJA – KOLUMBIJA 1:1 (1:1)
Raphinha 12.; Munoz 45+2.

KOSTARIKA – PARAGVAJ 2:1 (2:0)
Calvo 3., Alcocer 7.; Sosa 55.


Pari četrtfinala:
ARGENTINA – EKVADOR
VENEZUELA – KANADA
URUGVAJ – BRAZILIJA
KOLUMBIJA – PANAMA