Valentina Mädl je že v uvodnih desetih minutah razblinila vse sanje igralk Mure. Foto: www.alesfevzer.com
Valentina Mädl je že v uvodnih desetih minutah razblinila vse sanje igralk Mure. Foto: www.alesfevzer.com

Devetkratni avstrijski prvak, pri katerem sta tekmo začeli tako Mateja Zver kot Izabela Križaj, je krenil silovito in povedel že po dobrih dveh minutah, ko je zadela Valentina Mädl. Ta igralka je bila uspešna še v 10. minuti s približno 14 metrov, tako da je bil potnik v skupinski del hitro znan.

Potem ko je Valentina Mädl zapravila priložnost za svoj tretji gol, je v 34. minuti na 0:3 povišala Melike Pekel, malce zatem je zadela še Izabela Križaj, a iz prepovedanega položaja.

Slovenske prvakinje niso bile blizu uspeha pred 1198 gledalci v Fazaneriji. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske prvakinje niso bile blizu uspeha pred 1198 gledalci v Fazaneriji. Foto: www.alesfevzer.com

V 67. minuti je z glavo zadela Tea Vračević, v 88. minuti pa je Mateja Zver postavila končni izid z bele točke.

Maja Madon uspešna z Romo
Mura Nona se tako ni prebila med 16 najboljših moštev, ki bodo igrala v skupinskem delu. Med elito se je uspelo prebiti Romi z Majo Madon, ki je zanesljivo izločila švicarski Servette, prvo tekmo je dobila s 3:1, povratno v gosteh pa s 7:2.

Kokol: Izločile so nas hitrejše, boljše, pametnejše in bolj organizirane tekmice
"Malce smo bili nervozni, prehitro smo prejeli zadetke, glave so šle dol, posledica tega pa ta poraz. Izločile so nas hitrejše, boljše, pametnejše in bolj organizirane tekmice, ki premorejo širino. Končni izid odraža realno razmerje. Zavedamo se, da bo treba še naprej trdo delati. Nogomet je tek na dolge proge, nič ne gre preko noči. Že spomladi smo veliko mladih igralk vključili v trenažni proces, zdaj še v kvalifikacije za Ligo prvakinj. Vemo, da so nekatere komaj letos začele igrati. Igralke rastejo, pozitivno smo presenečeni nad njihovim razvojem,“ je ocenil domači trener Vladimir Kokol.

V skupinski del so se uvrstili še Barcelona, Lyon, Wolfsburg, ki je s skupnim izidom 12:0 izločil Fiorentino Kaje Eržen, Bayern, Chelsea, Valerenga, Hammarby, Galatasaray, Juventus, Twente, Manchester City, Real Madrid, Celtic in Arsenal.

Nogometašicam Mure za evropsko raven zmanjkal zadnji korak
St. Pölten v Fazaneriji zanesljivo izločil Muro Nono

Liga prvakinj, 2. predkrog, povratna tekma:
Mura Nona - ST. PÖLTEN 0:5 (0:3) 0:3
1198; Mädl 3., 10., Pekel 34., Vračević 67., Zver 89./11-m.

Izid prve tekme je v krepkem tisku.