Medtem ko so nogometaši Olimpije in Celja že končali kvalifikacije v Evropski ligi, se je Mura presenetljivo prebila v 3. krog. Če bo uspešna, jo za preboj v skupinski del Evropske lige čaka še en predkrog. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Medtem ko so nogometaši Olimpije in Celja že končali kvalifikacije v Evropski ligi, se je Mura presenetljivo prebila v 3. krog. Če bo uspešna, jo za preboj v skupinski del Evropske lige čaka še en predkrog. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Prvi dvoboj 3. predkroga bo v četrtek ob 18. uri na stadionu Valerija Lobanovskega, povratna tekma pa bo 9. avgusta v Ljudskem vrtu. Bogati in ambiciozni Arsenal sicer nima prave zgodovine (ustanovljen je bil leta 2001), ima pa spoštovanja vredno igralsko zasedbo, ki se v domačem prvenstvu letos še ni izkazala. Po treh krogih je Arsenal, ki se je letošnje poletje na sezono pripravljal v Pomurju, šele na 12. mestu z zmago in dvema porazoma.

Izkoristiti bo treba slabosti nasprotnika
"Pred začetkom evropske poti prav gotovo nisem želel na ta 'vzhodna' potovanja, ki so dolga in naporna, tekmeci pa manj atraktivni, a resnično močni. Do zdaj se je sanjsko izteklo in verjamem v ugoden izid tudi v Kijevu. Arsenal je kakovostna ekipa z nekaj izrednimi posamezniki, a imajo tudi slabosti. Poskušali bomo zaigrati na te strune, vsekakor pa moramo zabiti vsaj zadetek, da bi ostali v igri," pravi trener Mure Feri Cifer.

Kapetan bo stisnil zobe
V Kijevu bo močnejša zadnja linija, saj bosta v ekipi Denis Kramar in po vsej verjetnosti tudi kapetan Fabijan Cipot. Kramar ni igral proti Mariboru zaradi izključitve v Novi Gorici, Cipot pa je staknil lažjo poškodbo in je izpustil nekaj treningov, toda kot je zatrdil "Fabi", bo stisnil zobe in v Kijevu zagotovo pomagal Muri.

Zabiti v gosteh!
Murin kapetan je večni optimist: "Dali bomo maksimum, in če bomo pravi, z disciplinirano taktično igro hkrati tudi napadalno usmerjeni, si lahko obetamo ugoden rezultat tudi v Ukrajini. Gledal sem jih. Nekje na podobni ravni so kot CSKA, le konkretnejši in bolj agresivni. To pa nam lahko prinese dodatne nevšečnosti, če se ne bomo postavili, kot je treba. Nevarni so na bočnih položajih. Poskušali bomo zabiti gol v gosteh."

Fajić bo pomagal v Ljudskem vrtu
V Murinih vrstah ne bo najboljšega strelca, Nusmirja Fajića. Strelec odločilnega gola na tekmi 2. predkroga v Sofiji proti CSKA-ju mora zaradi kartonov odslužiti eno tekmo kazni. Svoj prispevek bo, kot pravi, dodal v mariborskem Ljudskem vrtu.

Tekmo bodo sodili finski sodniki, glavni pa bo Antti Munukka.