Ronaldinho je v soboto ob remiju Barcelone proti Malagi počival, v torek pa bo seveda glavni adut Franka Rijkaarda. Foto: EPA
Ronaldinho je v soboto ob remiju Barcelone proti Malagi počival, v torek pa bo seveda glavni adut Franka Rijkaarda. Foto: EPA
Patrick Vieira
Patrick Vieira je bil v središču pozornosti na ponedeljkovi novinarski konferenci v Londonu. Foto: EPA

Iberski obračun v četrtfinalu Lige prvakov bo minil brez kaznovanega prvega strelca portugalskega prvenstva Nuna Gomesa, medtem ko ima Barcelona težave z branilci, saj bodo manjkali Rafael Marquez, Jose Edmilson in Carles Puyol.

Koeman verjame v presenečenje
Frank Rijkaard prav tako ne bo mogel računati na argentinskega nogometaša Lionela Messija, ki se je poškodoval proti Chelseaju. Tako se bosta za tretje mesto v napadalni trojki, v kateri imata mesto že zagotovljeno Ronaldinho in Samuel Eto'o, borila Ludovic Giuly in Henrik Larsson. Trener Benfice Ronald Koeman je optimist: "Vemo, da lahko presenetimo, čeprav imamo težkega nasprotnika. Vse je mogoče. Borili se bomo, zelo bomo agresivni. Možno je, da gremo v polfinale!"

Vieira proti nekdanjim soigralcem
V drugi torkovi tekmi se bosta srečala Arsenal in Juventus. Na Highbury se bo vrnil Francoz Patrick Vieira, devet let član Arsenala, s katerim je osvojil tri naslove angleškega prvaka in štiri pokalne lovorike. Njegova naloga bo ustaviti rojaka Thierryja Henryja, ki ga je pri Topničarjih nasledil na mestu kapetana. Henry je v London prišel prav iz Torina. Juventus se ga je kot odvečnega levokrilnega igralca znebil leta 1999. Juventus bo brez kaznovanega Pavla Nedveda in rahlo poškodovanega Alessandra Del Piera. V napadu bosta Zlatan Ibrahimovic in David Trezeguet. Arsene Wenger ne bo mogel računati na Sola Campbella in Freddieja Ljungberga, ki zaradi poškodb nista mogla trenirati v ponedljek.

Liga prvakov - četrtfinale
Torek ob 20.45:
ARSENAL - JUVENTUS

---------- verjetni postavi: --------- 
Lehmann             Buffon             
Eboue               Zambrotta          
Toure               Cannavaro          
Senderos            Thuram             
Flamini             Balzaretti         
Hleb                Camoranesi         
Fabregas            Vieira             
Pires               Emerson            
Gilberto            Chiellini          
Reyes               Trezeguet          
Henry               Ibrahimovic        
-------------------------------------- 
Sodnik: Frojdfeldt (Švedska)           

Statistika v prid Arsenalu
Moštvi sta se doslej srečali štirikrat. Dvakrat je zmagal Arsenal, enkrat Juventus, in sicer na zadnjem medsebojnem obračunu pred štirimi leti (1:0). Arsenal na svojem igrišču v Ligi prvakov igra zelo dobro. V zadnjih 11 tekmah je kar osemkrat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Topničarji so v Ligi prvakov zadnjič dobil zadetek septembra v Amsterdamu proti Ajaxu. Juventus je v gosteh izgubil štiri od zadnjih šestih tekem.

BENFICA - BARCELONA

---------- verjetni postavi: ---------
Moretto             Valdes            
Nelson              Belletti          
Luisao              Rodri             
Anderson            Oleguer           
Leo                 van Bronckhorst   
Fernandes           Deco              
Petit               Motta             
Geovanni            van Bommel        
Robert              Ronaldinho        
Simao               Larsson/Giuly     
Miccoli             Eto'o             
--------------------------------------
Sodnik: Bennett (Anglija)             

Barca ne pozna poraza
Moštvi sta se doslej srečali trikrat, zadnjič aprila leta 1992, ko je z 2:1 zmagala Barcelona. Benfica je na svojem igrišču izgubila le eno od zadnjih 13 evropskih tekem. Barcelona v tej sezoni Lige prvakov ne pozna poraza. V gosteh je trikrat zmagala in enkrat remizirala. Edini gol je dobila v zadnji minuti tekme proti Chelseaju.

Sreda ob 20.45:
LYON - MILAN
INTER - VILLARREAL

Povratne tekme bodo 4. in 5. aprila.