Foto:
Foto:
Veselje Hernana Crespa po zadetku v Manchestru
Bo Wayne Rooney v Milanu lahko pokazal znak za zmago?
Kdo bo zmagal tokrat? Carlo Ancelotti ali Alex Ferguson?
Kakšno taktiko pripravlja trener Barcelone Frank Rijkaard?
Lyon si je četrtfinale praktično že zagotovil z visoko zmago v Bremnu.

Naloga je težka, saj je Milan dobil zadnjih pet domačih tekem v Ligi prvakov in na San Siru še ni izgubil proti nobenemu angleškemu klubu. Manchester je leta 1958 premagal s 4:0, enajst let kasneje pa z 2:0.

Za rdeče vrage je bolj ohrabrujoče dejstvo, da so na zadnjih treh gostovanjih v Italiji dvakrat zmagali, obakrat sicer proti Juventusu, ko so na Delle Alpiju dosegli po tri zadetke.

Alex Ferguson bo v napad vsaj na začetku postavil Wayna Rooneyja, saj Ruud van Nistelrooy še ni pravi. Milan bo brez Andreja Ševčenka, vendar s Filippom Inzaghijem kot jokerjem. Carlo Ancelotti opozarja: "Ne smemo se le braniti, ampak moramo igrati tako kot v Manchestru!"
Oba trenerja se še živo spominjata leta 1999, ko je Manchester po 1:1 na Old Traffordu na povratni tekmi izločil Juventus s 3:2. Ancelotti se zato zaveda, da je opravljena šele polovica dela. Italijanski strateg je pred tekmo zatrdil, da obrambna igra ("catenaccio") ne pride v poštev.

Ferguson pravi, da je bila predstava v Torinu najboljša. "Tokrat bo treba pokazati še veliko več. Milanova obramba je zelo izkušena," meni Škot. V vrata bo namesto "krivca" za zadetek Hernana Crespa na prvi tekmi Roya Carrolla postavil Tima Howarda.

V začetni enajsterici Italijanov naj bi po poškodbi znova zaigrala Jaap Stam in Kaha Kaladze. Pri Angležih bo manjkal Gary Neville, ki naj bi ga zamenjal Wes Brown. Mikael Silvestre se bo z boka preselil v sredino obrambne vrste.

Chelseaju zadostuje 1:0
Barcelona prihaja v London z minimalno prednostjo in s skrbjo, kaj je z Ronaldinhom, ki v zadnjem času ne čara več. Zaradi poškodbe na igrišču ne bo Mehičana Rafaela Marqueza, po dveh tekmah premora pa se vrača Ludovic Giuly. Pri Chelseaju bo manjkal "rdeči" Didier Drogba, prav tako pa v moštvu ne bo Arjena Robbena, ki še ni povsem okreval po poškodbi.

Španci, ki so pred povratno tekmo zelo samozavestni, poudarjajo, da ne "znajo" igrati tako obrambno, kot je igral Chelsea na prvi tekmi. Obeta se torej odlično srečanje.

Londončani so od 49 domačih tekem v Evropi do zdaj izgubili le dve, še nikoli pa na Stamford Bridgeu niso klonili v dvobojih na izpadanje. Od zadnjih petih tekem proti španskim nasprotnikom so štiri dobili z dvema zadetkoma razlike. Barcelona je na zadnjih štirih evropskih gostovanjih kar trikrat igrišče zapuščala s sklonjenimi glavami. Ob vseh treh porazih ni dosegla gola.

Werder praktično že odpisan
Tekma v Lyonu bo minila globoko v senci obračunov v Londonu in Milanu. Werder bi z napredovanjem napravil pravi podvig, saj do zdaj še nobeni ekipi v najelitnejšem evropskem tekmovanju ni uspelo nadoknaditi domačega poraza s 3:0. V domačem taboru so kljub veliki prednosti previdni, medtem ko Werder v Francijo prihaja pod vtisom še enega poloma, sobotnega poraza proti Bayernu v Münchnu. Najboljšega strelca Ivana Klasnića še vedno muči poškodba noge, zato je presenečenje še toliko manj mogoče. Lyon je na zadnjih enajstih domačih tekmah v Ligi prvakov izgubil le enkrat.

Osmina finala, povratne tekme:
Torek ob 20.45: * CHELSEA - BARCELONA 1:2 MILAN - MANCHESTER UNITED 1:0 LYON - WERDER BREMEN 3:0 Sreda ob 20.45: JUVENTUS - REAL MADRID 0:1 BAYER LEVERKUSEN - LIVERPOOL 1:3 MONACO - PSV EINDHOVEN 0:1 ARSENAL - BAYERN 1:3 Torek, 15. marca, ob 20.45: INTER - PORTO 1:1 * - izidi prvih tekem