John Arne Riise ne bo mogel pomagati Redsom v Kijevu. Foto: EPA
John Arne Riise ne bo mogel pomagati Redsom v Kijevu. Foto: EPA
Dragan Stojković
Dragan Stojković je za Crveno zvezdo igral med letoma 1986 in 1990. Foto: EPA
Ruben Baraja
Ruben Baraja netopirjem nekaj časa ne bo mogel pomagati. Foto: EPA
David Lopez in Ricardo Lopez
Igralca Osasune David Lopez in Ricardo Lopez se takole pripravljata pred povratno tekmo, ko v Španijo prihaja Hamburg. Foto: EPA

Torkovi pari so izjemno zanimivi. V zadnjem krogu kvalifikacij bosta nastopila oba finalista iz leta 2005. Liverpool je na Anfieldu premagal Maccabi Haifo "le" z 2:1, a njegov izhodiščni položaj rešuje to, da bo povratna tekma zaradi politično nestabilnih razmer v Izraelu odigrana na nevtralnem terenu v Kijevu.

Španski strateg pri Liverpoolu Rafael Benitez ni zadovoljen s trenutno formo svojih varovancev, ki so v uvodnem krogu državnega prvenstva proti novincu v ligi Sheffield Unitedu po sumljivo dosojeni enajstmetrovki v njihovo korist komaj izvlekli točko. Na tekmi sta se poškodovala branilca Jamie Carragher in John Arne Riise, ki bosta morala počivati vsaj dva tedna.

Bo megla spet rešila Milan?
Šestkratni evropski prvak Milan odhaja na vroče gostovanje v Beograd k Crveni zvezdi, ki je na San Siru izgubila le z 1:0. Rdeče-črni se otepajo s poškodbami, saj bodo zaradi njih manjkali kapetan Paolo Maldini, Alessandro Nesta in Kaka Kaladze.

"Verjamem, da tokrat ne bo prišla megla in rešila Italijanov. To se zgodi le enkrat na sto let," optimistično napoveduje predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković. Piksi se je s tem spomnil na leto 1988, ko sta se ekipi srečali v Pokalu državnih prvakov. Na povratni tekmi je bil skupni izid 2:1 za Beograjčane, Milan je imel še izključenega igralca, ko je naenkrat pritisnila gosta megla, zaradi česar je sodnik prekinil tekmo. Na ponovljeni tekmi so se Italijani uvrstili naprej po streljanju kazenskih strelov.

Valencia pred težko nalogo
Španski predstavnik Valencia je pred težko preizkušnjo, saj bo na Mestalli gostila Salzburg. Gostitelji so na ponedeljkovem treningu zaradi poškodbe ostali brez Rubena Baraje, ki bo z nogometnih igrišč odsoten vsaj dva meseca. Avstrijci so na prvi tekmi presenetljivo slavili z 1:0. Salzburg pod vodstvom dvojca Lothar Matthäus - Giovanni Trapatoni ne računa na usluge kapetana slovenske reprezentance Sandija Knavsa. Preostala torkova para sta Osasuna - Hamburg in Benfica - Austria.

Liga prvakov, 3. predkrog, povratne tekme
Danes ob 20.30:
MACCABI HAIFA - LIVERPOOL 1:2

Ob 20.45:
OSASUNA - HAMBURGER SV 0:0

Ob 21.00:
CRVENA ZVEZDA - MILAN 0:1

Ob 21.15:
BENFICA - AUSTRIA 1:1

Ob 22.00:
VALENCIA - SALZBURG 0:1

Sreda ob 17.00:
SPARTAK MOSKVA - S. LIBEREC 0:0

Ob 19.30:
MLADA BOLESLAV - GALATASARAY 2:5
STEAUA - STANDARD LIEGE 2:2

Ob 20.00:
RABOTNIČKI - LILLE 0:3
FENERBAHČE - DINAMO KIJEV 1:3
Ob 20.15:
RUŽOMBEROK - CSKA MOSKVA 0:3

Ob 20.30:
AJAX - KÖBENHAVN 2:1
LEGIA - ŠAHTJOR 0:1
Ob 20.45:
AEK - HEARTS 2:1

Ob 21.00:
ARSENAL - DINAMO ZAGREB 3:0
CHIEVO - LEVSKI SOFIJA 0:2
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.