Primož Gliha je po začetnih težavah vrtnice spravil v red. Foto: MMC RTV SLO
Primož Gliha je po začetnih težavah vrtnice spravil v red. Foto: MMC RTV SLO
Edin Junuzović
Največja nevarnost za vijoličasta vrata bo prvi strelec lige Edin Junuzović. Foto: www.nkrudar.com/Stane Vovk
Damir Rob
Nafta je največje presenečenje jesenskega dela državnega prvenstva. Veliko zaslug za to ima Damir Rob. Foto: MMC RTV SLO

Sobota ob 13.30:
LUKA KOPER (10. na lestvici) - HIT GORICA (4. na lestvici)
V preteklosti je bila Bonifika bolj ali manj zakleta za Novogoričane, ki pa so v tem prvenstvu dvakrat že premagali Koper. Ta je v zadnjem kolu iz Maribora prinesel točko in trener Nedžad Okčič jo želi zdaj nadgraditi z zmago. Tako bi kanarčki pred zimskim odmorom še ujeli priključek z drugimi. Pomagati jim ne bo smel le Amusan. Zaradi serije pozitivnih rezultatov Gorica prihaja na Obalo v vlogi favorita. Primož Gliha, ki je preživel zelo burno jesen, s sestavo moštva nima težav. Oboji napovedujejo napadalno igro, in če bo igrišče to dopuščalo, bi lahko ta par ponudil najlepšo predstavo tega kola.

Sobota ob 13.30:
LABOD DRAVA (8. na lestvici) - MIK CM CELJE (2. na lestvici)
Deset tekem zapored Ptujčani že čakajo prvenstveno zmago, zdaj pa je krizo poglobila še odločitev predsednika Furjana, ki je sporočil, da se poslavlja. Trenerja Ljubinka Drulovića bi verjetno na Ptuju obdržala le zmaga nad Celjem. Dosegel jo bo zelo težko, saj bodo manjkali Ogu, Bošnjak in Murko. Celje se bo srečanja udeležilo z bistveno boljšo popotnico kot Drava. Ekipa Slaviše Stojanoviča je našla zmagoviti ritem in nove tri točke bi jo obdržale na drugem mestu. Tokrat je kaznovan Šarič, nastop Pokorna pa je vprašljiv zaradi poškodbe. Obe dozdajšnji letošnji medsebojni prvenstveni tekmi so gladko dobili Celjani.

Sobota ob 18.00:
RUDAR (5. na lestvici) - MARIBOR (1. na lestvici)
Mariborčani so v medsebojnih obračunih z Rudarjem v letošnji sezoni zmagali že trikrat - dvakrat v prvenstvu in enkrat v pokalu. Velenjčani pravijo, da bodo tokrat osvojili vsaj točko. Marijan Pušnik je tudi po porazu v Celju ohranil moralo na visoki ravni in "knapi" z optimizmom pričakujejo prvo ekipo lige. Najslajše pride na koncu, pravijo. Cipot ima še vedno bolečine v hrbtu. Vijoličasti bodo seveda lovili zmago za miren zimski spanec. Darko Milanič je zadovoljen z vnemo, ki jo njegova ekipa kaže na treningih, toda v težkih razmerah Maribor ne more igrati hitro in kombinatorno. Manjkala bosta kaznovani Filekovič in poškodovani Lunder.

Nedelja ob 13.30:
PRIMORJE (9. na lestvici) - INTERBLOCK (7. na lestvici)
V mestu burje se bosta srečala dva, ki z dozdajšnjim potekom letošnjega prvenstva niti slučajno ne moreta biti zadovoljna. Primorje se z novim trenerjem počasi postavlja na noge in Ljubljančane pričakuje optimistično. Razlog za to je točka na gostovanju pri Domžalah. Je pa res, da je bila ta tekma odigrana v sredo in da bodo Ajdovci bistveno bolj utrujeni od nogometašev Interblocka. Ti imajo zdaj zadnjo priložnost, da vsaj deloma popravijo slab jesenski vtis. V zimskem premoru se napovedujejo določene spremembe, vodstvo kluba pa od nogometašev zahteva, da se s tem ne obremenjujejo in zmagajo v Ajdovščini.

Nedelja ob 17.00:
DOMŽALE (6. na lestvici) - NAFTA (3. na lestvici)
Domžale, ki niso v formi, vsaj za zdaj niso izkoristile prednosti domačega igrišča. Z Dravo in Primorjem so igrale 0:0, kar je bila prava protireklama za nogomet. Zdaj prihaja na obisk Nafta, ki je na papirju boljši nasprotnik. Prvakom bi se z morebitno zmago od srca odvalil kamen, Vladu Badžimu pa bi bilo v zimskem odmoru bistveno lažje. Njegov kolega Damir Rob je s svojo ekipo presegel vsa pričakovanja in Lendavčani lahko tekmo odigrajo sproščeno. Skalp državnih prvakov za konec prvega dela bi bila pika na i dobrim predstavam v dozdajšnjem delu državnega prvenstva.

Urban Laurenčič