Luka Prašnikar pri Olimpiji ni dobil prave priložnosti, zato se veseli novega izziva. Foto: MMC RTV SLO
Luka Prašnikar pri Olimpiji ni dobil prave priložnosti, zato se veseli novega izziva. Foto: MMC RTV SLO
Jože Benko
Najboljši strelec jesenskega dela Prve lige si Jože Benko je zapustil Lendavo. Foto: MMC RTV SLO
Pri Nafti začeli s pripravami

Pred prvim uradnim treningom je predsednik kluba Igor Magdič predstavil prioritetne naloge kluba. Glavna je deblokada računa, kar bi omogočalo normalno poslovanje in izpolnitev zahtev igralcev - v prvi vrsti poplačilo dolgov. Podjetje Nafta naj bi se kot glavni pokrovitelj zadnjih let s svojim vložkom priključilo do konca leta, proračun kluba pa bo še za 15 odstotkov manjši in ne bo presegal več kot 700.000 evrov.
"Komaj smo zagledali obalo. Daleč od tega, da bi že priplavali do nje. Pomemben korak je narejen. Do konca sezone potrebujemo med 400.000 in 500.000 evrov," je pojasnil Magdič, ki se zaveda, da mora najprej zbratti 275.000 evrov za poplačilo dogov davčni upravi.

Številne spremebe v igralskem kadru
Strokovni štab je ostal v isti zasedbi, čeprav bo trener Damir Rob po lastni želji brezplačno opravljal tudi vlogo športnega direktorja. Rob je tudi predstavil načrt priprav, ki bodo v celoti potekale v domačem okolju. Največ negotovosti je pri igralskem kadru. Odšli so Jože Benko, Leon Horvat, Konstantin Vasiljev, Rok Buzeti, Tomaž Murko, Marko Balažic, Peter Gerenčer in Aleš Čeh, pred odhodom je tudi Jernej Repina.

Na prvem treningu je bilo 14 nogometašev iz jesenskega dela, novi obrazi, s katerimi je sodelovanje načelno že dogovorjeno, pa so Nemanja Jozić (Rudar Velenje), nekdanji up Maribora Dejan Komljenovič in Luka Prašnikar, ki je nazadnje igral za Olimpijo.
"Nisem prišel zaradi denarja. Hočem igrati, saj sem bil pri Olimpiji zadnje pol leta na stransekm tiru," je povedal Prašnikar.

Pri Nafti začeli s pripravami