Trenerja Nafte Damirja Roba druga liga ne zanima. Foto: MMC RTV SLO
Trenerja Nafte Damirja Roba druga liga ne zanima. Foto: MMC RTV SLO
Nafta zabredla v velike dolgove

Po menjavi dosedanjega predsednika in hkrati prvega moža skupine Nafta Mirka Horvata so priprli pipico, je za TV Dnevnik poročal Bojan Pečko. Rešitev novega predsednika Igorja Magdiča, izbranega na nedavni skupščini, je prisilna poravnava.

"Mi bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bo Nafta še naprej igrala v prvi ligi. Če se to slučajno ne zgodi, to v našem konceptu za naprej ne menja skoraj nič. Mi bomo klub konsolidirali, ga bomo finančno stabilizirali," načrtuje Magdič.

Vaš se vidi le v nogometu
V klubu načrtujejo znižanje proračuna na 700.000 evrov. Delovali bodo polprofesionalno, kar pomeni, da bodo nekaterim igralcem ob nižji nogometni plači ponudili še službo. Arpad Vaš je po izobrazbi zdrvstveni tehnik, a ga trenutno delo v medicini ne zanima. "Zagotovo je prva opcija nogomet in druge niti ne vidim. Samo v nogometu se vidim. Če bo že tako, bom šel, če bom moral iti, tako je v nogometu," razmišlja 21-letnik.

Pred klubom zahtevna, a rešljiva naloga
"Pred nami je zelo zatvena naloga, ki pa ni nerešljiva. Pomembna bo mobilizacija vseh, ki delujemo v klubu," podobno razmišlja trener Damir Rob, ki ga druga liga ne zanima. Vendar se ta lahko zgodi, saj lahko Nafti zaradi neplačanih obveznosti odvzamejo tudi 15 točk, je še poročal Peček. Odvzem točk bi klub, ustanovljen leta 1903, s sedanjega četrtega pahnil na zanesljivo zadnje mesto prvoligaške razpredelnice in Pomurje prvič v zgodovini samostojne Slovenije ostalo brez prvoligaša. V začetku 90. let prejšnjega stoletja sta bila prvoligaša še Mura in Beltinci oz. Potrošnik.

Nafta zabredla v velike dolgove