Maribor je v Ligi prvakov edinkrat igral leta 1999. Foto: BoBo
Maribor je v Ligi prvakov edinkrat igral leta 1999. Foto: BoBo
Aleksandar Rajčević
Žreb 4. predkroga za Ligo prvakov bo v petek. Foto: BoBo

V prednosti so Izraelci, ki so prvo tekmov Haifi dobili z 2:1. Trener Darko Milanič se zaveda, da imajo vijoličasti aktiven rezultat. Za napredovanje v 4. predkrog bi bila dovolj že zmaga z 1:0, zato bo treba igrati izjemno potrpežljivo, predvsem paziti na svoja vrata in čakati na priložnosti.

Uspeh prinaša denar in evropsko jesen
Vložek je izjemno velik. Uspeh bi napolnil lani povsem sanirano klubsko blagajno, saj bi Maribor jeseni igral še šest tekem v Evropski ligi, četudi v 4. predkrogu, zadnji oviri pred skupinskim delom Lige prvakov, ne bi bil uspešen. Žreb 4. predkroga je v petek.

"Spoznali smo njihovo igro. Imajo agresiven slog, ki ga naši nogometaši niso vajeni, saj sodniki na tekmah državnega prvenstva ob vsakem dotiku dosodijo prekršek. Tega v evropskih tekmovanjih ni in treba se bo prilagoditi. Zdaj vemo, kako je treba odgovoriti na njihovo igro," pred tekmo pravi Milanič.

Izraelci napovedujejo, da se ne bodo branili. V Mariboru bodo močnejši za Brazilca Gustava Boccolija in Ganca Seiduja Yahayo.

Verdenik: Paziti bo treba na protinapade
Nekdanji slovenski selektor Zdenko Verdenik napoveduje: "Mislil sem, da bo imel Maribor na prvi tekmi večje težave z Maccabijem, ki pa me je prejšnjo sredo povsem razočaral. Poskušali so igrati na silo in brez nekega izrazitega koncepta, ki bi jim omogočal in dajal priložnosti. Res pa je, da bodo verjetno drugače igrali, ko bodo igrali na protinapade, kar se bo zgodilo danes. Imajo hitre igralce, ki v zgoščenem prostoru, kakršnega je ustvaril Maribor v Haifi, niso imeli pravih priložnosti in niso našli rešitev za ta zgoščen prostor. V Ljudskem vrtu bo situacija drugačna. Imajo rezultatsko prednost in se lahko branijo ter igrajo na protinapade. Maribor bo moral pritiskati in kontinuirano napadati, ko se bo odprl, pa bo se bodo odprle tudi možnosti za protinapade tekmecev."

Tekma se bo začela ob 20.45, v neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na TV SLO 2 in spletnem portalu MMC-ja.

LIGA PRVAKOV
3. PREDKROG, povratna tekma

Danes ob 20.45 (prenos TVS2/MMC):
MARIBOR - MACCABI HAIFA

Verjetni postavi:
Maribor: Handanović; Milec, Rajčević, Vidovič, Mejač; Mezga, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi; Berić, Tavares

Maccabi: Davidovič; Buljat, Tvata, Falah, Meshumar; Golasa, Yahaya, Boccoli, Jampolski; Amaše, Dvališvili.

Sodnik: Said Ennjimi (Francija)

Danes:
RUBIN KAZAN - DINAMO KIJEV - 2:0
MALMÖ - GLASGOW RANGERS - 1:0
VASLUI (ROM) - TWENTE - 0:2
SLOVAN BRATISLAVA - APOEL - 0:0
PLZEN - ROSENBORG - 1:0
ZÜRICH - STANDARD LIEGE - 1:1
WISLA KRAKOV - LITEX LOVEČ - 2:1
STURM - ZESTAFONI (GRU) - 1:1
DINAMO ZAGREB - HJK HELSINKI - 2:1
PARTIZAN - GENK - 1:2
TRABZONSPOR (TUR) - BENFICA - 0:2

Odigrano v torek:
BATE BORISOV - Ekranas 3:1 (2:1) - 0:0
Shamrock Rovers - KÖBENHAVN 0:2 (0:1) - 0:1
Panathinaikos - ODENSE 3:4 (1:1) - 1:1

V oddebeljenem tisku izid prvih tekem.