Vlado Badžim upa na prvo prvenstveno zmago proti Rudarju. Foto: MMC RTV SLO
Vlado Badžim upa na prvo prvenstveno zmago proti Rudarju. Foto: MMC RTV SLO
Pavel Pinni
Pavel Pinni se vrača v Celje kot trener Primorja. Foto: RTV SLO
Vodilni Levdančani prihajajo v Maribor oslabljeni. Foto: RTV SLO
Interblock, ki ima novega, izkušenega trenerja, upa, da se bo odelepil z dna lestvice. Foto: NK Interblock


KOPER (9. na lestvici) : RUDAR (5. na lestvici)

Sobota ob 17.00
Kanarčki imajo tudi pred srečanjem z Rudarjem velike kadrovske težave. Moštvo je zapustil Rastovac, ki se seli v Romunijo, težave pa ostajajo tudi v povezavi s sestavo napada. Djukič je še vedno poškodovan, Ipavec pa še ni povsem pripravljen. Trener Vlado Badžim se zaveda, da bo ob vsem tem težko doseči drugo prvenstveno zmago, saj Rudar v Koper prihaja z zvrhano mero samozavesti. Marijan Pušnik je velenjsko ekipo povezal v kakovostno celoto, ki je že dokazala, da se ne bo borila le za obstanek. Tudi Rudar ima težave s poškodbami, a običajno mladi nogometaši s pridom izkoristijo ponujeno priložnost.

MIK CM CELJE (3. na lestvic) : PRIMORJE (7. na lestvici)
Sobota ob 20.00
V Celje se vrača Pavel Pinni, ki je v lanski sezoni treniral celjskega prvoligaša. Zdaj je na njegovem mestu Slaviša Stojanovič, ki v teh dneh preizkuša novega argentinskega napadalca. Gobec in Andželkovič sta kaznovana, zunaj kombinacij je tudi poškodovani Štraus. Po spornem koncu obračuna z Nafto v prejšnjem kolu bo to novi test za Celjane, da dokažejo, da so ekipa za vrh. Primorje obračun pričakuje optimistično. Ajdovci so se pripravljali v običajnem ritmu, večinoma pa je zdravstveno stanje v ekipi zadovoljivo. Rdeče-črni upajo na še eno dobro predstavo Brazilca Da Silve.

MARIBOR (4. na lestvici) : NAFTA (1. na lestvici)
Sobota ob 20.45
Poslastica tega kola bo v soju reflektorskih luči v Mariboru. V Ljudski vrt prihaja vodilna ekipa lige Nafta, kar Mariborčanom predstavlja nov velik motiv. Sicer stadion ne bo poln, kot je bil maja ob odprtju, vseeno pa lahko vijoličasti računajo na bučno podporo s tribun. Največjo težavo Darku Milaniču predstavlja sveža poškodba Bunderle, so pa v štajerski prestolnici veseli, da se počasi vrača Mihelič. Lendavčani bodo v Maribor prispeli oslabljeni, a ne z dvignjeno belo zastavo. Ošlaj je poškodovan, Jankovič pa nima pravice nastopa. Nafta ima z gostovanju pri najtrofejnejšem slovenskem klubu bolj slabe izkušnje, toda tokrat bo nastopila v vlogi vodilne ekipe lige.

INTERBLOCK (10. na lestvici) : L. DRAVA (6. na lestvici)
Nedelja ob 17.00
Po četrtkovem porazu s Hertho v 2. kolu kvalifikacij za pokal UEFA se lahko Interblock začne resno posvečati državnemu prvenstvu. Tekma z Dravo bo prva priložnost za novega trenerja Alberta Bigona, da se predstavi v slovenski prvi ligi. Kamerunec Ntame je kaznovan, sicer pa ima Bigon na voljo vso svojo "zvezdniško" zasedbo. Z novo trenersko ekipo je zavel nov veter, pristop v glavah nogometašev se je spremenil, zdaj je treba le doseči prvo prvenstveno zmago. Potem bi bilo ljubljanski ekipi lažje. Drava ji seveda ne bo ničesar podarila. Ptujčani so v dobri strelski formi, kar so dokazali predvsem na zadnjih dveh tekmah. Vprašljiv je nastop Kelenca, po prestani kazni se bo vrnil Bošnjak.

HIT GORICA (8. na lestvici) : DOMŽALE (2. na lestvici)
Nedelja ob 20.00
Čeprav Domžale v novogoriškem Športnem parku še nikdar niso zmagale, prihajajo državni prvaki v Gorico ob nepravem času. Ekipa Primoža Glihe ima velike težave z uigranostjo obrambe in postavlja se vprašanje, ali se lahko to popravi v obračunu z aktualnimi državnimi prvaki. Ob Škarabotu in Kršiču se je zdaj poškodoval še Drahn, sta pa Jogan in Komel pripravljena na nove podvige. Morebitna zmaga proti Domžalam bi lahko za Gorico pomenila začetek serije uspešnih rezultatov. Domžalčani so v prejšnjem kolu premagali Maribor in zdaj želijo vzeti skalp še eni sloviti slovenski ekipi. Kader za nov podvig imajo, pa čeprav je klub v teh dneh zapustil Semler. Šturm proti svoji nekdanji Gorici še ne bo igral.

Urban Laurenčič