Mura je po polovici Konferenčne lige še brez točk, a je favoriziranim tekmecem vse konkurenčnejša. Foto: www.alesfevzer.com
Mura je po polovici Konferenčne lige še brez točk, a je favoriziranim tekmecem vse konkurenčnejša. Foto: www.alesfevzer.com

"Glede na prikazano, na samo prezentacijo proti Rennesu smo lahko ponosni, nismo pa zadovoljni. Ne želimo biti tisti, ki jim govorijo in jih trepljajo, kako ste dobri, a ste izgubili. Tega ne želimo. Hočemo biti tekmovalni. Lahko smo ponosni na fante, na celo ekipo, moramo pa biti nezadovoljni zaradi rezultata," je povedal Murin trener Ante Šimundža.

Gostje so v Ljudskem vrtu povedli v 17. minuti po 11-metrovki Serhouja Guirassyja, tri minute pozneje pa so izenačili po lepi podaji novopečenega reprezentanta Žana Karničnika, ki jo je izkoristil Mitja Lotrič. "Žan je arhitekt že celo sezono, ne samo to tekmo. Vemo, katere so njegove prednosti. Ko vzame žogo, ima res hiter prehod v napad. Vsi igralci moramo izkoriščati njegovo hitrost in to kakovost. Tokrat sem bil jaz na tem mestu, naslednji bo kdo drug. Veseli me, da imamo takega igralca ekipi," je povedal strelec Murinega gola.

Mitja Lotrič je v 20. minuti izenačil na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Lotrič je v 20. minuti izenačil na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Mura blizu prvi točki – neprepričljivi Rennes odnesel zmago iz Ljudskega vrta

"Po prejetem zadetku smo zares začeli igrati. Dobro smo odreagirali. Mislim, da smo jim potem celo tekmo dobro parirali in prihajali v določene priložnosti," je dodal Lotrič. Rennes je znova povedel štiri minute pred odmorom, ko je po obrambi Matka Obradovića odbita žoga prišla do Gaetana Laborda, ki jo je pospravil v mrežo. Kmalu zatem se je Sobočanom ponudila nova lepa priložnost, toda izkazal se je vratar Alfred Gomis.

"To je naša kakovost, naš pogum in inspiracija drug drugemu. Zelo pomembno je, da smo po prvem zadetku takoj imeli priložnost in tudi po drugem, čeprav je bilo do konca polčasa le še tri minute, prav tako. V drugem delu smo si jih priigrali še več. Pomembno je, da se ne "šparamo" v napadu. Da sprintamo, ker imamo to kakovost in sposobnost, zakaj je potem ne bi izkoristili. Manjka nam tista realizacija, da bi prišli do zadetka," je razmišljal domači trener.

Rennes je imel pobudo, imel več časa žogo v svoji posesti in imel nekaj priložnosti več, toda Mura je pustila dober vtis. V drugem delu je zaigrala še odločneje in nekajkrat ogrozila gostujoče vodstvo. Tudi trener francoskega prvoligaša Bruno Genesio je poudaril, da so jih slovenski prvaki z organizirano igro in taktično predstavo kar nekoliko presenetili.

Šimundža zadovoljen kljub porazu proti Rennesu

V soboškem taboru so torej ponosni nad prikazanim, a razočarani zaradi zamujene priložnosti za prvo točko. Bili so bistveno konkurenčnejši kot na prvih dveh tekmah. Mura napreduje vsak dvoboj, naslednji evropski preizkus pa jo čaka čez dva tedna, ko bo gostovala v Bretanji na severozahodu Francije.

"Napredek in rast posameznikov in ekipe sta vidna iz tekme v tekmo. Rennes je ekipa, ki ima celo individualno najhitrejšo ekipo v ligi. Bili smo konkurenčni v hitrosti in intenzivnosti. To pomeni, da smo naredili korak naprej. Iz tega stališča je to pomemben kapital po teh treh tekmah, ki ga bomo skušali unovčiti v preostalih treh," je še pristavil Šimundža.

Lotrič: Ne razočarani, ampak jezni, ker bi lahko več dosegli proti Rennesu