Foto:
Foto:
Igralci Monaca (na sliki Francois Modesto) so že v prvem polčasu rešili vprašanje zmagovalca.
Rivaldo ni dolgo časa razmišljal, ko je videl luknjo v zidu Liverpoola.
Takole je Ronaldo v 9. minuti ukanil Ivana Pelizzolija
Juan in Jörg Butt sta takole proslavila uvrstitev Bayerja v osmino finala Lige prvakov.
Roy Makaay je zagrenil navijače Ayaxa tudi v Amsterdamu.
V Carigradu gledalci niso videli golov. Na sliki Marco Aurelio (Fenerbahče) in Darren Fletcher (Manchester United).
Jaromir Blažek ni obvladal te žoge, kar je izkoristil Nilmar (v ozadju).

Monaco si je v La Coruni osmino finala zagotovil že v prvem polčasu (3:0), na koncu pa zmagal 5:0. Real Madrid je proti oslabljeni Romi (brez Cassana, Tottija, Montelle) na krilih razigranega Ronalda le napredoval. V skupini B je naprej tudi Bayer Leverkusen, ki je doma premagal Dinamo Kijev s 3:0.

V skupini C sta se obe tekmi končali brez zmagovalca. V Amsterdamu je bilo 2:2, v Tel Avivu pa 1:1. Lyon je visoko odpravil Sparto (5:0), Fenerbahce pa presenetil Manchester United (3:0).

Žreb parov osmine finala bo 17. decembra.

Skupina A:
DEPORTIVO - MONACO 0:5 (0:3)
Chevanton 21., Givet 37., Saviola 39., Maicon 55., Adebayor 76.

Lanske finaliste je po pobegu Javierja Saviole v vodstvo popeljal Ernesto Chevanton. Igralci Deportiva so po prejetem zadetku povsem popustili in prepustili pobudo Monacu. V 37. minuti je obrambi Deportiva uspelo odbiti žogo le do roba kazenskega prostora, kjer je Gale Givet z natančnim strelom ukanil vratarja Deportiva. Piko na i dobri predstavi v prvem polčasu je tik pred koncem polčasa postavil Saviola. Posojeni igralec Barcelone je sam pred vratarjem Gustavom Nunuajem rutinirano zadel na 3:0. Španska obramba je še enkrat več pokazala ležernost v drugem polčasu, kar je iz neposredne bližine izkoristil Duncan Maicon. Za petico v mreži Deportiva je poskrbel Emmanuel Adebayor.

LIVERPOOL - OLYMPIACOS 3:1 (0:1)
Pongolle 47., Mellor 80., Gerrad 86.; Rivaldo 27.

Liverpool je za napredovanje potreboval zmago z najmanj dvema goloma razlike. Upe Redsov je zmanjšal Rivaldo v 27. minuti. Brazilec je izvajal prosti strel, "zid" Liverpoola se je nerazumljivo razmaknil, kar je Brazilec rutinirano izkoristil. Igralci Liverpoola so po odmoru hitro izenačili. Na levem krilu je vse opravil Harry Kewell, podal do Florenta Siname Pongolleja, ki mu ni bilo težko zadeti. Prava drama se je na Anfield Roadu dogajala zadnjih deset minut srečanja. Neil Mellor je najprej povedel gostitelje v vodstvo, napredovanje pa jim je z lepim zadetkom s 25 metrov zagotovil Steven Gerrard.

Lestvica:                            
MONACO *           6  4 0 2 10:4 12  
LIVERPOOL *        6  3 1 2  6:3 10  
OLYMPIACOS         6  3 1 2  5:5 10  
DEPORTIVO          6  0 2 4  0:9  2  
          * - v osmini finala        



Skupina B:
ROMA - REAL MADRID 0:3 (0:1)
Ronaldo 9., Figo 61./11-m, 82.

Na praznem Olimpicu je igralce Rome bodril le velik napis: Roma - mai sola (nikoli sama). Real je odločno začel in že v deveti minuti je po kombiniranju z Zinedinejem Zidanom Ronaldo ukanil Ivana Pelizzolija. Roma je bila blizu izenačenja v prvem polčasu, a je Vincent Candella s prostega strela zadel vratnico. Razigrani Ronaldo je v drugem delu priigral 11-metrovko, ki jo je hladnokrvno dokončal Luis Figo. Zadetek 20-letnega Danieleja Corvie (Roma) je sodnik razveljavil, z drugim zadetkom na tekmi pa je Figo Špancem zagotovil miren zaključek tekme.

BAYER (L) - DINAMO KIJEV 3:0 (0:0)
Juan 51., Voronin 77., Babić 86.

Bayerju v domačem prvenstvu ne cvetijo rože, v Ligi prvakov pa je že izpolnil vse cilje. Nemce je v osmino finala vodila zmaga, ki se jim je nasmihala po 51. minuti, ko je z glavo v polno zadel Brazilec Juan. Andrej Voronin (Bayer) je nato zadel še vratnico, nekaj minut pozneje pa mu je bila sreča bolj naklonjena in Bayer je vodil že z 2:0. Zmago Nemcev je v 86. minuti potrdil Marko Babič.

Lestvica:                          
BAYER LEVERKUSEN * 6  3 2 1 13:7 11
REAL MADRID *      6  3 2 1 11:8 11
DINAMO KIJEV       6  3 1 2 11:8 10
ROMA               6  0 1 5  4:16 1
                                   
          * - v osmini finala           

Skupina C:
AJAX
- BAYERN 2:2 (1:1)
Galašek 38., Mitea 64.; Makaay 9., Ballack 78.

Felix Magath je proti Ajaxu na igrišče poslal najmočnejšo zasedbo. Manjkala sta le poškodovana Willy Sagnol in Hasan Salihamidžić. Posledice so bile kmalu vidne, saj je Roy Makaay z levico že v deveti minuti načel mrežo Ajaxa. Nizozemce je v igro vrnil kapetan Tomas Galasek, čigar strel se je od branilca Bayerna odbil za hrbet Oliverja Kahna. Navijači nizozemskega velikana so bili najprej na nogah ob zadetku Nigela de Jonga, ki pa ga je sodnik razveljavil. Kmalu zatem je Nicolae Mitea na levi strani pobegnil obrambi Nemcev in zadel za 2:1. Končnih 2:2 je z zadetkom z glavo postavil Michael Ballack.

MACCABI TEL AVIV - JUVENTUS 1:1 (1:0)
Dago 30./11-m; Del Piero 71.

Izraelcem se je po zadetku Baruha Dega z 11 metrov po prvem polčasu nasmihal pokal Uefa. Za Juventus je z bližine v drugem polčasu izenačil Alessandro Del Piero. Maccabiju je na koncu ostala le uteha, da jim je uspelo pretrgati zniz zmag Italijanov, ki so prvih pet srečanj v Ligi prvakov dobili z 1:0.

Lestvica:                           
JUVENTUS *         6  5 1 0  6:1  16
BAYERN *           6  3 1 2 12:5  10
AJAX               6  1 1 4  6:10  4
MACCABI TEL AVIV   6  1 1 4  4:12  4
          * - v osmini finala       


Skupina D:
LYON
- SPARTA PRAGA 5:0 (2:0)
Essien 7., Nilmar 19., 51., Idangar 83., Bergougnoux 90.

Tragični junak srečanja v Lyonu je bil vratar Sparte Jaromir Blažek. V svojo mrežo je moral petkrat po žogo, poleg tega pa se je še osramotil pri drugem zadetku. Francoske prvake je v vodstvo popeljal Michael Essien, ki je bil najvišji v skoku in z glavo zatresel mrežo Čehov. Blažek bo zaradi drugega zadeteka Lyona tekmo poskušal čim prej pozabiti. Nenevaren strel igralca Lyona je Blažek ujel, nato pa nerodno izpustil iz rok, kar je izkoristil Nilmar, ki je bil v pravem trenutku na pravem mestu . Popolno zmago Lyona so dopolnili Sylvain Indagar in Bryan Bergougnoux ter Nilmar.

FENERBAHČE - MANCHESTER UTD 3:0 (0:0)
Tuncay 47., 62., 90.

Manchester United je v Carigrad odpotoval po prvo mesto v skupini, tama pa naletel na odločne Turke. Prvi gol Fenerbahčeja je bil prava mojstrovina Tuncaya Sanlija, ki je s "škarjicami" zadel v polno. Tuncay je bil na delu tudi pri drugem zadetku. Tokrat je bil natančen z glavo, s hat-trickom v 91. minuti pa je Sanli s strelom po tleh sklenil bleščečo predstavo.

Lestvica:                            
LYON *             6  4 1 1 17:8  13 
MANCHESTER UTD. *  6  3 2 1 14:9  11 
FENERBAHČE         6  3 0 3 10:13  6 
SPARTA PRAGA       6  0 1 5  2:13  1 
          * - v osmini finala