Gole za Nemce so dosegli Toni Kroos, Nils Petersen in Mario Gomez, za Nizozemce pa Klaas Jan Huntellar in Luciano Narsingh. Foto: EPA
Gole za Nemce so dosegli Toni Kroos, Nils Petersen in Mario Gomez, za Nizozemce pa Klaas Jan Huntellar in Luciano Narsingh. Foto: EPA

Do tekme je prišlo prav zaradi Robbna, ki se je na zadnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010 poškodoval. Tekma je bila kot del odškodnine, ki jo je izterjal bavarski velikan.

Petnajst minut bil deležen žvižgov
28-letnik je igral zadnjih 15 minut v dresu Nizozemske, a je naletel na neprijateljski sprejem 33.000 gledalcev. Ti so mu žvižgali ob vsakem dotiku, saj so mu očitno zamerili dve zapravljeni enajstmetrovki ob koncu sezone - Nizozemec je med drugim zapravil enajstmetrovko v podaljšku finala Lige prvakov. Na koncu je Chelsea slavil po streljanju 11-metrovk.

Bommel rojaku svetuje premislek
"Vsi smo ogorčeni, kako so v Münchnu sprejeli Robbna. Na njegovem mestu bi temeljito premislil, ali bi še igral za klub, v katerem ne bi bil spoštovan," je po tekmi razmišljal nizozemski reprezentant in nekdanji igralec Bayerna Mark Van Bommel.

Slovo šesterice od Bayerna
Na tekmi so se od dresa nemškega podprvaka poslovili Ivica Olić, Daniel Pranjić, Takaši Usami, Rouven Sattelmaier in Breno (odhajajo v druge klube) ter vratar Hans-Jörg Butt (upokojitev).