Še pomnite? Liverpool je maja v finalu Lige prvakov po neverjetni drami premagal Milan. Foto: EPA
Še pomnite? Liverpool je maja v finalu Lige prvakov po neverjetni drami premagal Milan. Foto: EPA
Thierry Henry
Thierry Henry je že pet let stalno v samem vrhu svetovnega nogometa. Foto: EPA

Največ glasov je prejel kreator Barcelone Ronaldinho, ki je v svoje vitrine pospravil tudi zlato žogo in priznanje za najboljšega igralca leta 2005 po izboru Fife. Med enajsterico je pet igralcev, ki so maja igrali v finalu Lige prvakov. Liverpool je po streljanju enajstmetrovk premagal Milan.

Henry za las brez peterčka
Prvič v petletnem izboru v idealni enajsterici ni Thierryja Henryja. Francoski napadalec, ki si kruh služi v Arsenalu, je vedno prišel v idelno postavo, tokrat pa je dobil le nekaj manj glasov od Andreja Ševčenka. Med napadalci je največ glasov dobil Samuel Eto'o.

Bralci so v vrata postavili Petra Čecha (Chelsea), obrambo sestavljajo John Terry (Chelsea), Cafu, Paolo Maldini (oba Milan) in Carles Puyol (Barcelona), v zvezni vrsti so Ronaldinho (Barcelona), Luis Garcia, Steven Gerrard (oba Liverpool) in Pavel Nedved (Juventus), za zadetke pa naj bi poskrbela Samuel Eto'o (Barcelona) in Andrej Ševčenko (Milan). Za vodenje enajsterice naj bi bil po mnenju bralcev najbolj primeren Jose Mourinho (Chelsea).