Foto:
Foto:
Sodnik Markus Merk je prestrašeno opazoval dogajanje na tribunah.
Sporni trenutek iz 71. minute, ko je Esteban Cambiasso (desno) dosegel zadetek, ki pa ga je Merk razveljavil.
Navijači Interja so na igrišče zmetali morje bakel.
Frank Lampard se je na obeh tekmah vpisal med strelce.
Claudio Pizarro je dosegel gol za Bayern. Ob njem je branilec modrih Ricardo Carvalho.
Didier Drogba se veseli zadetka za 2:1 ...
... razpoloženje Oliverja Kahna pa je kajpak drugačno.
Jose Mourinho se je zadnji trenutek odločil, da si bo raje kot na tribuni tekmo ogledal v hotelu.

Tekma je bila prekinjena v 73. minuti, ko je po razveljavljenem zadetku Estebana Cambiassa za 1:1 Milanovega vratarja Dido v ramo zadela ena izmed več kot 30 bakel, ki so jih na igrišče poleg plastenk zmetali Interjevi privrženci.

Čez 25 minut se je srečanje nadaljevalo, vendar je po takojšnjem vnovičnem pirotehničnem "šovu" nemški sodnik Markus Merk zapiskal zadnjič. Milan je sicer že v 30. minuti s super golom v vodstvo popeljal Andrej Ševčenko, ki je z roba kazenskega prostora s prefinjenim strelom z levico v daljši kot matiral Francesca Tolda.

Po pol ure je bilo 0:1 tudi v Münchnu. Bayern je poraz preobrnil v zmago s 3:2 v sodnikovem podaljšku, kar pa ni bilo dovolj za uvrstitev med najboljša štiri moštva v Evropi, saj je prejšnjo sredo na Stamford Bridgeu Chelsea slavil s 4:2.

Uefa naj bi se odločila v prihodnjih dneh
Odločitev o usodi tekmi bo Uefa sprejela v petek, ko se bo sestala disciplinska komisija, ki lahko določi, da se ponovi celo srečanje, samo zadnjih 17 minut ali pa dodeli zmago Milanu.

Inter je imel sicer na začetku tekme nekaj več od igre. V 14. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poskušal Juan Sebastian Veron, vendar je Dida nakazal, da bo imel znova izjemen večer. Zadetek Ševčenka je upe črno-modrih na uvrstitev v polfinale tako rekoč že pokopal.

V drugem polčasu je trener Roberto Mancini sicer še okrepil napad z Juliom Ricardom Cruzem, vendar v 50. minuti ostal brez Adriana, ki je po dolgem času znova zaigral po poškodbi kolena. Brazilec je zelenico tokrat zapustil zaradi bolečin v križu, vendar ne gre za nič hujšega. Zamenjal ga je Obafemi Martins in že ob prvem dotiku žoge zadel vratnico.

V nadaljevanju se je še nekajkrat izkazal Dida, najbolj v 70. minuti, ko je odlično posredoval po strelu Andyja Van der Meydeja. Tri minute pozneje je žoga po kotu in poskusu Cambiassa z glavo le končala za Brazilčevim hrbtom, vendar Merk zadetka ni priznal zaradi prekrška Cruza nad Dido. To je bil povod za točo bakel s severne tribune, kjer so zbrani najzagrizenejši Interjevi navijači.

Ancelotti: Kazen bo čutilo celo mesto
"Bakle je metalo dvesto ali tristo huliganov, ki so stari znanci policije. Posnela jih je kamera," je povedal šef milanskih policistov Paolo Scarpi in dodal, da so že pred tekmo zasegli veliko število pirotehničnih pripomočkov, vendar očitno ne vseh. Trener Milana Carlo Ancelotti je dejal, da česa podobnega na milanskih derbijih še ni videl. "Navijači s temi dejanji niso kaznovali samo Interja, ampak celo mesto," je nekako napovedal hudo kazen, ki se verjetno obeta njegovemu mestnemu tekmecu.

Inter          * 0 - 1           MILAN
Ševčenko 30.
* - prekinjeno v 73. minuti
---------------------------------------
Toldo Dida **
J. Zanetti Cafu
Cordoba Stam
Materazzi Nesta
Favalli Maldini
van der Meyde Ambrosini
C. Zanetti * Pirlo
Veron Kaka
Cambiasso Seedorf
Gonzalez ** Ševčenko
Adriano *** Crespo *
---------------------------------------
* 46./Mihajlović * 69./Rui Costa
** 46./Cruz ** 73./Abbiati
*** 51./Martins
Sodnik: Markus MERK (Nemčija)

Bavarci so se prepozno prebudili
Bayern je imel na tekmi proti Chelseaju težko izhodišče, saj je moral izničiti zaostanek dveh zadetkov. Gostitelji so tekmo razumljivo začeli silovito in si v prvih petih minutah pripravili dve lepi priložnosti. Michael Ballack je v 4. minuti s šestih metrov streljal čez gol, minuto kasneje je pa je Claudio Pizarro streljal po sredini gola. Peter Cech se ni pustil presenetiti. Bavarci so si naslednjo priložnost pripravili v 18. minuti. Bastian Schweinsteiger je prodrl po desni strani, preigral tri igralce, nato pa žogo poslal meter mimo gostujočih vrat.

Angleži so počasi vzpostavili ravnotežje. Plod boljše igre so pobrali v 30. minuti. Modri so na levi strani izvedli bliskovito akcijo. William Gallas je podal do Joea Cola, ta je žogo spravil do Franka Lamparda, ki je streljal s 25 metrov, žoga pa se je od Lucia odbila mimo presenečenega Oliverja Kahna v gol. Zanimivo je, da je tudi na prvi tekmi pri prvem zadetku Chelseaja žoga pristala v mreži, potem ko je oplazila brazilskega branilca.

Ključni dogodek zadetek Drogbaja
Damien Duff bi lahko že v 60. minuti določil potnika v polfinale. Irec je nevarno streljal s petih metrov, a je Kahn žogo bravurozno pospremil v kot. Nemški podprvaki se kljub temu niso vdali. Ballack je v 65. minuti natančno streljal, Cech je žogo z zadnjimi močmi odbil v vratnico, prisebni Claudio Pizarro pa jo je spravil v mrežo. Najuspešnejši nemški klub bi lahko povedel v 69. minuti, ko je Bixente Lizarazu zadel vratnico. Le minuto pozneje je Lucio z glavo že ukanil češkega vratarja, žogo pa je z golove črte odbil Eidur Gudjohnsen.

Modri so vzeli tisto, kar so jim ponudili gostitelji. Joe Cole je v 80. minuti spet bliskovito potegnil po levi strani in poslal žogo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Didier Drogba. Napadalec iz Slonokoščene obale je žogo z glavo podaljšal v daljši vratarjev kot.

Nemci so se pregovorno borili do zadnje minute. Tako so v sodnikovem podaljšku z zadetkoma dveh rezervistov Joseja Paola Guerrera in Mehmeta Scholla sicer zmagali s 3:2, a jim je do podaljška zmanjkal še en zadetek.

Mourinho v hotelu
Trener gostov Jose Mourinho je odslužil še drugo tekmo kazni in ni vodil svojih varovancev. Tekmo je spremljal v hotelu. Njegov kolega na klopi Bayerna Felix Magath je povedal, da je v napredovanje verjel, dokler niso Londončani drugič zadeli. "Bil sem prepričan, da lahko ob morebitnem drugem zadetku dosežemo še tretjega. Ko pa je Chelsea povedel z 2:1, je bilo tekme zame konec."

Bayern          3 - 2          CHELSEA
Pizarro 65. Lampard 30.
Guerrero 90. Drogba 80.
Scholl 95.
---------------------------------------
Kahn Cech
Sagnol Carvalho
Lucio Huth
Kovač Terry
Lizarazu *** Gallas
Ze Roberto Makelele
Ballack Lampard
Demichelis * Duff *
Schweinsteiger Cole ***
Pizarro Gudjohnsen **
Makaay ** Drogba
* 52./Scholl * 71./Tiago
** 73./Guerrero ** 88./Geremi
*** 78./Salihamid. *** 90./Morais
Sodnik: M.-E. MEJUTO GONZALEZ (ŠPA)
Četrtfinale Lige prvakov, povratne tekme:

BAYERN - CHELSEA 3:2 (0:1) 2:4
59.000; Pizarro 65., Guerrero 90., Scholl 95.; Lampard 30., Drogba 80.

INTER - MILAN 0:1 (0:1) 0:2 - prekinjeno v 73. minuti
82.734; Ševčenko 30.

Sreda ob 20.45:
JUVENTUS - LIVERPOOL 1:2

PSV EINDHOVEN - LYON 1:1
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.