Optimizem je postal zaščitni znak slovenske nogometne reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Optimizem je postal zaščitni znak slovenske nogometne reprezentance. Foto: MMC RTV SLO

Takole je razmišljal Luka Petrič v Športni zgodbi na Valu 202:

Slovenska nogometna reprezentanca se je v petek uradno predstavila na Brdu pri Kranju. Manjkal je le Rene Krhin. Najmlajši v slovenski izbrani vrsti je v Madridu dopolnil 20 let. V španski prestolnici se pripravlja na vrhunec klubske sezone, na finale Lige prvakov med Interjem in Bayernom.

Preostala 25-erica se pripravlja na vrhunec reprezentančne sezone. Igralcem je skupno to, da so veseli, da so spet skupaj. Nekateri so se šele včeraj pridružili moštvu, spet drugi so že tedne v pripravljalnem pogonu. Med njimi denimo Aleksander Radosavljevič.

Kranjčan je eden tistih, ki je imel zgledne rezultate obveznih zdravniških testiranj. Povedal je, da rad gara, da mu niti minuta individualnih priprav ni bila odveč. Zaradi te miselnosti si je pridobil mesto v začetni postavi, kjer je njegova primarna naloga garaška.

Matej Mavrič je že po 15 minutah začutil, da bodo štiridnevne priprave pod Pohorjem odlične. Zadovoljen je bil z igriščem, organizacijo in razmerami v trenažnem centru.

Marko Šuler je teden izkoristil za kratek oddih. Preživel ga je v krogu družine in prijateljev. Želi nadaljevati tako, kot je končal klubsko sezono. Eden najbolje ocenjenih branilcev belgijskega prvenstva je z Gentom osvojil pokal in se po zaslugi drugega mesta v ligi prebil v kvalifikacije Lige prvakov.

Samir Handanovič pravi, da se z malimi koraki daleč pride. Ta reprezentanca jih je napravila toliko, da ji je uspel velik korak v Južno Afriko. Sarma trdi, da je ta ekipa pripravljena na preboj v osmino finala.

V to izbrano vrsto zdravo samozavest vbrizgava tudi Milivoje Novakovič. Ljubljančan meni, da reprezentanti ne smejo načrtovati dopusta v juliju. Če ga kdo od igralcev slučajno je, potem je naredil veliko napako in bolje, da sploh ne odpotuje na jug črne celine.

Mirnes Šišič trdi, da je Anglija favorit, Slovenija pa se lahko enakovredno kosa z vsemi preostalimi ekipami. Optimizem je postal zaščitni znak te reprezentance, a če bi to rekli kateremu od Kekovih varovancev, bi vas najbrž popravil in rekel, da je zaščitni znak te ekipe le realizem.