Rene Mihelič si je z igrami v dresu Maribora prislužil vpoklic v slovensko reprezentanco. Foto: RTV SLO
Rene Mihelič si je z igrami v dresu Maribora prislužil vpoklic v slovensko reprezentanco. Foto: RTV SLO
Nastja Čeh
Nastje Čeha ni na selektorjevem seznamu. Foto: RTV SLO
Kek v Črno goro z dvema novincema

Selektor Matjaž Kek je objavil seznam igralcev za prijateljsko tekmo s Črno goro, ki bo 22. avgusta v Podgorici. Zaradi poškodb Roberta Korena in Jasmina Handanoviča sta priložnost dobila Mihelič in Fornezzi.

Čeh na hladnem
Mihelič bo poskušal na mestu kreatorja igre nadomestiti Nastjo Čeha. Mile Ačimovič ostaja v reprezentanci, Kek pa ni vpoklical Mateja Mavriča in Boštjana Cesarja, ki zaradi kazni ne bosta smela igrati na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Luksemburgu (8. septembra). V čakalnici so Andraž Kirm, Lucas Horvat in Borut Semler. Če bodo reprezentanco mučile poškodbe, se lahko nadejajo vpoklica.

Zadnja linija bo povsem nova
"Cilj v Črni gori je gotovo zmaga, so pa Črnogorci polni motiva, ker so nova reprezentanca. Obračun bo kot pregled stanja igralcev za kvalifikacijski tekmi z Luksemburgom in Belorusijo. Največja težava je, da moramo popolnoma na novo postaviti zadnjo linijo, saj imajo Bojan Jokič, Branko Ilič, Mavrič in Cesar vsi kazni zaradi kartonov," je povedal Kek, ki bo še naprej igral s štirimi branilci, napoveduje pa tudi štiri izrazito napadalne igralce v začetni enajsterici.

Kekov spisek
Vratarja:
Samir Handanovič (Udinese), Sašo Fornezzi (Austria Dunaj)

Obrambni igralci: Mišo Brečko (HSV), Fabijan Cipot (Luzern), Luka Elsner (Domžale), Branko Ilič (Betis Sevilla), Bojan Jokič (Sochaux), Aleš Kokot (Wehen), Igor Lazič (Interblock), Mitja Mörec (Maccabi Herzlia)

Zvezni igralci: Mile Ačimovič (Austria Dunaj), Andrej Komac (Djurgardens), Rene Mihelič (Maribor), Dalibor Stevanovič (Real Sociedad), Goran Šukalo (Koblenz), Dare Vršič (Politehnica), Anton Žlogar (Anorthosis Famagusta)

Napadalci: Valter Birsa (Sochaux), Klemen Lavrič (Duisburg), Zlatan Ljubijankič (Domžale), Milivoje Novakovič (Köln)

C. R.

Kek v Črno goro z dvema novincema