Andrej Ševčenko bo tudi letos eden glavnih adutov Milana. Foto: EPA
Andrej Ševčenko bo tudi letos eden glavnih adutov Milana. Foto: EPA
Rafa Benitez
Nova okrepitev Reala Robinho bo odigral prvo tekmo v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Luis Figo
Luis Figo z nasmehom pričakuje gostovanje v Bratislavi. Foto: EPA

Na San Siro prihaja opogumljeni Fenerbahče, vodilno moštvo turške lige, katerega glavni zvezdnik je Nicolas Anelka. Ob Andreju Ševčenku bo v napadu domačih začel Christian Vieri, Alberto Gilardino bo na klopi. Favorit je jasen: rdeče-črni so doma dobili zadnjih osem tekem v najprestižnejšem evropskem tekmovanju, prejeli pa so le tri zadetke.

Fenerbahče je bil poražen na zadnjih štirih tekmah v Italiji, kar pa ne zmanjšuje optimizma nemškega trenerja Christopha Dauma: "Prepričani smo vase. Tekmecem ne bomo puščali veliko časa in prostora." Ševčenko poudarja, da je pred domačimi navijači pomemben dober štart.

Na drugi tekmi skupine E se bo PSV pomeril s Schalkejem. Nizozemci so čez vikend ostali brez poškodovanega Alexa, Nemci pa brez Geralda Asamoaha. Gledalci v Eindhovnu v evropskih tekmovanjih že 12 tekem niso videli poraza svojih ljubljencev.

V Sevilli "španski" dvoboj
Liverpool bo v skupini G gostoval pri oslabljenem Betisu, pri katerem bosta manjkala poškodovana Luis Fernandez in Edu, vprašljiv pa je tudi nastop Joaquina. Redsi bodo brez poškodovanega Fernanda Morientesa poskušali izboljšati učinkovitost s tekem v angleškem prvenstvu, kjer so na treh srečanjih dosegli le en zadetek.

Obe ekipi verjameta v tri točke. Eden od številnih predstavnikov španske kolonije v Liverpoolu, ki seveda do obisti pozna svoje rojake iz Seville, je Josemi. "Mislim, da je obramba njihova šibka točka," o slabostih tekmeca pravi branilec Angležev.

Ricardo Oliveira, ki je lani v dresu Betisa dosegel 22 golov, prav tako dobro razpoložen pričakuje tekmo: "Sposobni smo premagati evropske prvake. Borili se bomo za vsak centimeter, da zmagamo."
Chelsea ne bi smel imeti težav z Anderlechtom. Vlogo manjkajočega Clauda Makeleleja bo na sredini igrišča prevzel Michael Essien. Belgijci se zavedajo, da bi bil izjemen uspeh že točka, prvič zato, ker igrajo proti najdražjemu moštvu med evropsko elito, drugič pa zato, ker so izgubili na zadnjih sedmih tekmah v Ligi prvakov.

Nova goleada v Lyonu?
V skupini F Realu iz Madrida brez kaznovanega Ronalda in poškodovanega Zinedina Zidana prav gotovo ne bo lahko v Lyonu, od koder bo tekmo prenašala tudi Televizija Slovenija. Pri enem izmed tihih favoritov so v napovedih odločni. "Vsakdo hoče igrati proti Realu, toda mi ga hočemo premagati," Špance straši predsednik mariborske žrtve izpred šestih let Jean Michel Aulas.

V Ligi prvakov Francozi doma niso izgubili zadnjih 13 tekem, na njih pa so kar 35-krat zatresli mrežo nasprotnikov.

K Olympiacosu prihaja ranjeni Rosenborg, ki se doma krčevito bori za obstanek. Vse razen zmage Grkov pred domačimi vročekrvnimi navijači bi bilo veliko presenečenje. Pirejčani so v soboto v grškem prvenstvu ugnali Panionios s 5:0.

Popravni izpit Interja na Slovaškem
V skupini H bo Artmedia iz Bratislave gostila najslovitejšega nasprotnika v svoji 106-letni zgodovini. Na Slovanov stadion prihaja Inter. "V nogometu je vse mogoče," pravijo Slovaki.

Črno-modri želijo čim prej pozabiti sobotni spodrsljaj v Palermu (2:3), kljub dvema goloma na Siciliji pa bo Julio Cruz v napadu ponovno moral prepustiti prednost navezi Adriano-Obafemi Martins.

Na Ibrox Parku v Glasgowu bo dvoboj ekip, ki sta povsem različno začeli domači prvenstvi. Rangersi za vodilnim Heartsom zaostajajo že osem točk, Porto pa je v treh krogih portugalske lige trikrat zmagal.

Danes ob 20.45, skupina E:
MILAN - FENERBAHČE
PSV - SCHALKE

Skupina F:
LYON - REAL MADRID (prenos na TVS 2)
OLYMPIACOS - ROSENBORG

Skupina G:
CHELSEA - ANDERLECHT
BETIS - LIVERPOOL

Skupina H:
GLASGOW RANGERS - PORTO
ARTMEDIA BRATISLAVA - INTER