Tako blizu pokala ... Ga bodo v sredo pozno zvečer visoko dvignili Nemci ali Ukrajinci? Foto: Reuters
Tako blizu pokala ... Ga bodo v sredo pozno zvečer visoko dvignili Nemci ali Ukrajinci? Foto: Reuters
Thomas Schaaf
Schaaf bo zelo pogrešal Diega, ki je za Werder v Pokalu Uefa zabil šest golov. Foto: Reuters
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu se v Carigradu dobro počuti. Mu bo mesto, ki povezuje Evropo in Azijo prineslo še več uspeha? Foto: Reuters
Kdo bo zadnji prvak pokala Uefa?

Finale pokala Uefa - Šahtar iz Donecka in Werder Bremen se bosta pomerila na štadionu Sukru Saracoglu v Carigradu - bo boj med nemškimi mišicami in ukrajinsko tehniko, napoveduje trener Šahtarja Mircea Lucescu. "Čaka nas tekma dveh moštev z zelo različnima slogoma. Bremen je napadalno, fizično moštvo z nekaj zares dobrimi atleti. Igra Šahtarja sloni na dobri tehnični podkovanosti igralcev. Skušali bomo nadzorovati potek igre," je napovedal Romun na klopi ukrajinskega kluba.

Nemško moštvo zdesetkale poškodbe
Ukrajinci nimajo težav s poškodbami, manjkal bo le kaznovani vezist Tomas Hübschman. Povsem drugače je pri Werderju, poškodbe so močno zdesetkale moštvo. "Ne vem, kdo je pripravljen in kdo lahko igra. O formaciji moštva sploh še ne razmišljam," je bil obupan trener Nemcev Thomas Schaaf, ki zagotovo ne bo mogel računati na pomemben člen ekipe - Diega - in napadalca Huga Almeida (oba sta suspendirana), branilec Per Mertesacker je poškodovan.

Boj s poškodbo in časom bijeta tudi kapetan Frank Baumann in brazilski branilec Naldo, ki imata nategnjene mišice. Napadalca Claudio Pizarro in Markus Rosenberg sta sobotno prvenstveno tekmo s Karlsruhejem izpustila zaradi poškodbe. Schaaf je priznal, da za Diega, Almeido in Mertesackerja nima primerne zamenjave na klopi, a kljub temu ne meče puške v koruzo. Prepričan je, da mu bo uspelo sestaviti konkurenčno moštvo.

Diega bo pogrešal tudi Lucescu
Diega in morebiti Nalda pa ne bodo pogrešali le Schaaf in navijači Werderja. "Rad bi videl, kako bi Brazilci igrali med seboj," pravi Lucescu, ki ima v svojem moštvu pet nogometašev iz dežele sambe in rumbe.

Romun se vrača na srečen kraj
Werder je v Bundesligi razočaral, trenutno je na 10. mestu. "Če osvojimo lovoriko, potem bo sezona uspešna. Nismo zadovoljni z našimi predstavami v Bundesligi, a imamo priložnost, da se za to odkupimo," razmišlja vezist Torsten Frings. Ukrajinci, ki so dosegli prvi finale v evropskih pokalih, so manj obremenjeni. Šahtar, ki je decembra lani v Ligi prvakov na Nou Campu premagal Barcelono s 3:2, je pomagal dvigniti nivo ukrajinskega nogometa, meni strateg Šahtarja, ki se v Carigrad vrača na "kraj zločina". "To je mesto, ki ga imam zelo rad, tu sem preživel štiri leta, ki so mi prinesla veliko veselja" je na novinarski konferenci razpredal Lucescu, ki je vodil Galatasaray in Bešiktaš. Če bi njegovo moštvo slavilo v finalu pokala Uefa bi ga imel zagotovo še raje ...

POKAL UEFA
Finale, Carigrad
Sreda ob 20.45 (prenos na TVS 2):

ŠAHTAR DONECK             WERDER BREMEN 
---------- verjetni postavi: ----------
Pjatov Wiese
Srna Fritz
Kučer Prödl
Čigrinskij Naldo
Rat Boenisch
Duljaj Tziolis
Gaj Baumann
Islinho Frings
Fernandinho Özil
Willian Rosenberg
Luiz Adriano Pizarro
---------------------------------------
Sodnik: Luis Medina Cantalejo (Španija)

T. V.
Kdo bo zadnji prvak pokala Uefa?