Gary Neville se je srečal z Ronaldom tudi na evropskem prvenstvu leta 2004. Portugalska je v četrtfinalu premagala Anglijo po streljanju enajstmetrovk. Foto: EPA
Gary Neville se je srečal z Ronaldom tudi na evropskem prvenstvu leta 2004. Portugalska je v četrtfinalu premagala Anglijo po streljanju enajstmetrovk. Foto: EPA

35-letni Ronaldo, ki zadnji dve sezoni igra za Juventus, zaostaja še 24 golov. Za Portugalsko je prispeval že 99 golov, Pele pa je med letoma 1957 in 1971 za Brazilijo zadel 77-krat.

"Ronaldo je eden redkih igralcev, ki je javno priznal, da mu osebna priznanja veliko pomenijo. Preprosto želi biti najboljši nogometaš na svetu. To je njegova obsesija. Prava obsesija je, da doseže čim več golov, da trenira vsak dan in da ostaja v formi. Vsako leto je dvignil raven profesionalizma. Mislim, da je vsako sezono napredoval. Ne dvomim, da želi igrati do 40. leta. V načrtu ima zrušitev Pelejevega rekorda," je za Sky Sports dejal Neville, ki je bil član zlate generacije rdečih vragov. V vitrini ima osem naslovov angleškega prvaka in dve zmagi v Ligi prvakov (1999 in 2008).

"Želi postati največji vseh časov in to je njegova misija. Njegovi klubi morajo seveda osvajati lovorike in biti uspešni," je dodal analitik Skya Neville.

Neville, ki je med letoma 1992 in 2011 igral na Old Traffordu, je bil šest let soigralec Ronalda. Portugalec je prišel avgusta 2003 v Manchester za 12,24 milijona funtov, kar je bil takrat rekordni prestop najstnika.

Skupaj sta osvojila Ligo prvakov v Moskvi maja 2008. Rdeči vragi so bili v finalu boljši od Chelseaja po streljanju 11-m. Foto: EPA
Skupaj sta osvojila Ligo prvakov v Moskvi maja 2008. Rdeči vragi so bili v finalu boljši od Chelseaja po streljanju 11-m. Foto: EPA

Vse se je spremenilo poleti 2006
V prvih treh sezonah ni posebej blestel, na 137 tekmah je dosegel 27 golov. Manchester United nobeno sezono ni bil prvak, kar je bilo v eri sira Alexa Fergusona sicer zelo redek pojav. Po njegovi upokojitvi leta 2013 je vitrina na Old Traffordu precej bolj prazna, od takrat rdeči vragi nikoli niso bili niti blizu naslova angleškega prvaka in tudi letos so daleč od vrha.

"Vse se je spremenilo po svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji. V sezoni 2006/07 je Ronaldo jemal sapo. Imel je tisti ogenj v očeh, lačen je bil zmag. V prvih treh sezonah so številni že obupali nad njim. Sebe štejem sem zraven. Mislil sem, da ne bo z njim nič. Čez poletje se je vse spremenilo. Začel se je vračati v obrambo, ni več nesmiselno preigraval, ni več po nepotrebnem zaustavljal žoge," je pojasnil Neville.

Od presuhega nogometaša do izklesanega telesa
"Manchester United spremljal zelo podrobno vse od leta 1979. Še nikoli nisem videl takih predstav posameznika. Sam je zmagoval na tekmah, zaradi njega smo dobivali izgubljene tekme. Ronaldo je bil takrat z naskokom najboljši igralec na svetu. Vsaj dve sezoni. Res je bil neverjeten. Sir Alex Ferguson in Carlos Queiroz sta verjela v njegov razvoj. Ko je prišel v Manchester je bil presuh, nobene moči ni imel. Ko je prišel avgusta 2006 na priprave, je imel izklesano telo. Bil je kot boksar v srednjetežki kategoriji," je še dodal Neville.