Foto:
Foto:
Antonio Di Natale je bil nezaustavljiv za branilce Lazia.
Francesco Totti je postal najboljši strelec Rome v zgodovini kluba.
Javier Portillo je prispeval drugi zadetek na tekmi med Fiorentino in Chievom (2:0).
Prvi strelec španske lige Samuel Eto'o tokrat ni bil v najboljši formi.
Real Madrid se je srečno izvlekel v Santanderju. V zadnji minuti je z glavo zadel Zinedine Zidane.
Milan Baroš se je vrnil v velikem slogu.
Paul Scholes je dvakrat zadel za Rdeče vrage.
Sol Campbell na zabija velikokrat, tokrat je zadel za tri točke v Portsmouthu.
Auxerre in Nice sta odigrala poslastico kroga.

Real iz Madrida je z zadetkom Zinedina Zidana v zadnji minuti slavil v Santanderju s 3:2 in se tako približal Kataloncem. Zanimivo je bilo tudi v Premier ligi, kjer so Chelsea, Manchester United in Arsenal vknjižili nove tri točke. Angleži bodo po tradiciji najbolj zaposleni prav med božično-novoletnimi prazniki.

Lyon je v zadnjih treh letih osvojil naslov francoskega prvaka, letos pa je prvič postal jesenski prvak. Zadostovala je točka na domačem igrišču proti Marseillu.

Italija: Povprečna predstava na Delle Alpiju
Dolgo časa pričakovani superderbi Serie A med Juventusom in Milanom ni postregel z vrhunskim nogometom. S točko so lahko precej bolj zadovoljni domači igralci, saj je imel Milan precej več od igre.

Hit prvenstva je Udinese
Udinese je že v prvem polčasu povsem nadigral Lazio in z zmago s 3:0 zmanjšal zaostanek za Milanom na samo štiri točke. Po izključitvi Sebastiana Siviglie v 7. minuti srečanja so bili Rimljani povsem brez moči na Friuliju. Pohod Udineseja je začel David Pizarro, ki je moral najstrožjo kazen izvesti dvakrat. Udinese ima odlično napadalno vrsto, tokrat sta zadela David Di Michele in Vincenzo Iaquinta. V vlogi asistenta se je izkazal Antonio Di Natale, ki je branilcem Lazia povzročal ogromno težav. Udinese je zmagal že osmič v zadnjih devetih tekmah.

Totti najboljši strelec Rome v zgodovini
Roma se po izredno slabem štartu v prvenstvo le počasi pobira. Tokrat je brez težav odpravila Parmo s 5:1. Ko so Francesco Totti, Antonio Cassano in Vincenzo Montella v pravi formi, lahko Roma premaga prav vsako ekipo. Cassano in Totti sta zadela po dvakrat in že po uri igre je počila petarda v mreži Seabastiena Freya.

Totti vse bolj glasno govori o odhodu iz kluba, saj si želi igrati v moštvu, ki se bo enakovredno borilo za naslov prvaka. Za Romo je dosegel že 108 golov in prav na tekmi proti Parmi je izboljšal rekord Roberta Pruzza, ki je zabil 106 golov za sinove volkulje.

Mihajlović ostaja mojster
Inter ostaja neporažen, tokrat je prišel do četrte letošnje zmage. Črno-modri so ugnali Brescio z 1:0. Siniša Mihajlović je v svojem slogu izvedel prosti strel z več kot 30 metrov in zadel desni spodnji kot vratarja Luce Castellazzija.

Zelo dobro igrata tudi Fiorentina in Sampdoria. Nogometaši iz Firenc, ki so pred dvema letoma izpadli v ligo C 2, so premagali Lecce z 2:0. Vse boljši nogomet igra tudi nekdanji finalist Lige prvakov Sampdoria, ki je na krilih Francesca Flachija slavila v Lecceju kar s 4:1. Italijansko prvenstvo se bo nadaljevalo 6. januarja, ko bo na Olimpicu večni derbi med Laziem in Romo.

Španija: Barcelona do točke po sumljivi enajstmetrovki
V španskem prvenstvu se je derbi med Barcelono in Valencio končal brez zmagovalca (1:1). Najstrožja kazen, ki jo je realiziral Ronaldinho, buri duhove v španskih medijih. Barcelona je celo srečanje jalovo napadala, imela celo 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah, potem pa je Stefano Fiore v 63. minuti ušel obrambi Kataloncev in z lobom matiral Victorja Valdeza. Vratar Barcelone je bil izključen 10 minut kasneje, ker je z roko odbil žogo zunaj kazenskega prostora in preprečil nalet Miguela Angela Angula. V 79. minuti je Ronaldinho teatralno padel, sodnik Evaristo Puentes Leira pa je dosodil prekršek Angula in pokazal na belo točko. Ronaldinho je sam prelisičil Santiaga Canizaresa. 71.825 gledalcev na Nou Campu je lahko bilo zadovoljnih s točko, saj so gostje prikazali taktično modro igro.

Real še vedno daleč od prave forme
Kraljevi klub se je izvlekel v Santanderju z zadetkom Zinedina Zidana v tretji minuti sodnikovega podaljška. Igralci Santanderja so povedli z zadetkom Yossija Benayouna z glavo, izenačil je Michael Owen. Na začetku drugega dela se je spet pokazalo, da ima Real zelo luknjičasto obrambo. Francisco Javi Guerrero se je znašel povsem sam pred Ikerjem Cassilaom na sredini kazenskega prostora in ni mu bilo težko potisniti žoge v mrežo. Domači so se potem preveč zaprli, to sta izkoristila Raul in Zinedine Zidane. Real zaostaja za Barcelono za 10 točk, 5. januarja pa lahko v preostalih sedmih minutah prekinjene tekme z Real Sociedadom (1:1) pride do novih treh točk.

Na vrhu ostajata oba kluba iz Barcelone, saj je Espanol s točko na gostovanju pri Numancii (0:0) zadržal 2. mesto. Veliko pozornosti vsako leto vzbudi mestni derbi med Sevillo in Betisom. Igralci Seville so zmagali z 2:1. Tekma se je začela 45 minut kasneje, ker so igralci Betisa pritekli na igrišče v dresih z nepravo barvo. V zadnji tekmi 16. kroga je Atletico Madrid premagal Deportivo iz La Corune z 1:0. Edini gol je zabil Antonio Lopez v 28. minuti.

Anglija: Vodilni ne popuščajo
V Premier ligi Chelsea nadaljuje zmagoviti pohod, tokrat je na Stamford Bridgeu padel Norwich s 4:0. Nova gala predstava varovancev Joseja Mourinha se je začela z zadetkom Damiena Duffa v 10. minuti. Frank Lampard je v 34. minuti z 20 metrov s pravim evrogolom pod prečko še drugič ugnal vratarja Roberta Greena. To je bil njegov 50. gol v Premier ligi. Chelsea je tudi po gladkem vodstvu nadaljeval kombinatorno igro, zmago pa sta potrdila Arjen Robben in Didier Drogba.

Liverpool je na Anfieldu premagal Newcastle s 3:1. Tretji zadetek za Redse je dosegel povratnik Milan Baroš. Liverpool je na lestvici na 6. mestu.

Manchester United še ni rekel zadnje besede. Z zmago proti Crystal Palaceu je obdržal priključek k vrhu. Po spodrsljaju v ponedeljkovi tekmi s Fulhamom (1:1) so rdeči vragi na začetku drugega polčasa strli odpor gostov. Blesti predvsem Paul Scholes, ki se je spet dvakrat vpisal med strelce. Trener Alex Ferguson ima velike skrbi, saj bo zvezdnik Ruud van Nistelrooy odsoten še najmanj pet tednov zaradi poškodbe ahilove tetive.

Gol Campbella prinesel tri točke Arsenalu
Odkritje prvenstva Everton je tokrat le remiziral z Blackburnom (0:0). Arsenal je po nedeljski zmagi v Portsmouthu z 1:0 prehitel Everton na 2. mestu. Topničarji so dolgo časa lomili odpor žilavih domačinov. Thierry Henry in Robert Pires nista imela svojega dne. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je v 75. minuti branilec Sol Campbell s 25 metrov močno ustrelil in zadel v spodnji levi kot odličnega vratarja Portsmoutha Jamieja Ashdowna. Campbell največkrat niti ne ustreli na gol v vseh 90 minutah, zadnji gol je dosegel avgusta 2003. S tem golom je Arsenal obdržal priključek s Chelseajem, razlika ostaja pet točk.

Francija: Lyon jesenski prvak, Lillu le točka
Lyon si je v 17. krogu francoskega prvenstva na domačem stadionu Gerland priigral točko proti Marseillu (1:1), ki je zadostovala za naslov jesenskega prvaka. Gostje so povedli z zadetkom Peguyja Luyindule, ki je vse do letošnjega poletja branil barve Lyona. Izenačil je Sidney Govou tik pred odmorom. Mile Ačimovič ni bil v kadru Lilla na gostovanju pri Ajacciu (0:0). Lille odhaja na kratek odmor s tremi točkami zaostanka za Lyonom.

Sedem golov v Auxerru
Na 3. mesto se je prebil Auxerre, ki je v zelo zanimivi tekmi, polni preobratov, ugnal Nice s 4:3. Dva gola je zabil Benjamin Mwaruwari, bolj znan pod nadimkom Benjani. Polčas se je končal z vodstvom domačih z 1:0. Edini zadetek je v 45. minuti dosegel Rene Bolf, le minuto prej pa so gostje ostali z desetimi igralci, izključen je bil napadalec Victor Agali. Kar šest zadetkov je padlo v prvih 16 minutah nadaljevanja. V zadnje pol ure so mreže ostale nedotaknjene.

Paris SG je na Parku princev odpravil Metz s 3:0 in se približal mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja. Monaco je gostil Bordeaux in iztržil točko (1:1). Jean Claude Darcheville je zadel za goste, točko Monacu je rešil Mohammed Kallon. Francosko prvenstvo se bo nadaljevalo 12. januarja.

Brazilsko prvenstvo Santosu
Nogometaši Santosa so po zmagoslavju pred dvema letoma vnovič postali brazilski prvaki. Pred Atleticom Paranaensejem so imeli po 46 krogih le tri točke prednosti. Peti naslov je osvojil trener Vanderlei Luxemburgo, ki je bil lani najboljši s Cruzeirom. Najbolj priljubljen brazilski klub Flamengo se je za las izognil izpadu (17.).