Hernanes je v petek s Sao Paolom izpadel v polfinalu Cope Libertadores. Od Sao Paola je bil zaradi gola v gosteh boljši Internacional. Foto: EPA
Hernanes je v petek s Sao Paolom izpadel v polfinalu Cope Libertadores. Od Sao Paola je bil zaradi gola v gosteh boljši Internacional. Foto: EPA
Mikel Arteta (Everton)
Everton je pametno podaljšal pogodbo z Mikelom Arteto, za katerega bi morala Barca zdaj odšteti visoko odškodnino. Foto: EPA

Ker Arsenal nikakor ni hotel prodati otroka Barcelone, je denar ostal neporabljen. Katalonci se že spogledujejo z novimi okrepitvami, predvsem z igralci sredine terena.

Prvi na listi želja naj bi bil nemški reprezentant Mesut Özil, ki ima z Werderjem pogodbo do leta 2011, njegovi alternativi pa sta reprezentanta Javi Martinez iz Athletica Bilbaa in Juan Mata iz Valencie.

Arteta podaljšal z Evertonom
V povezavi z morebitnimi okrepitvami katalonskega velikana se omenjata tudi Francoz Yoann Gourcuff iz Bordeauxa in Bask Mikel Arteta iz Evertona, ki je za Barcelono igral v mlajših kategorijah. Zadnji ni več realna možnost, saj je ravno v soboto z Evertonom sklenil novo petletno pogodbo. 28-letni zvezni igralec za modre iz Liverpoola igra že od leta 2005.

Brazilec okrepil Lazio
Lazio je v svoje vrste zvabil brazilskega igralca zvezne vrste Hernanesa. 25-letni Brazilec, najboljši igralec brazilskega prvenstva v letu 2008, je z moštvom iz Rima podpisal petletno pogodbo, finančne podrobnosti njegovega prestopa iz brazilskega moštva Sao Paulo v Lazio pa niso znane.

Mensah ostaja v Sunderlandu
Ganski nogometni reprezentant John Mensah bo v novi sezoni še naprej nosil dres angleškega Sunderlanda, ki si je branilca lani sposodil od francoskega Lyona. Francozi so Angležem celo ponudili možnost, da ga ob koncu nove sezone odkupijo. Cena zanj bo znašala 5,5 milijona evrov, a bo moral Ganec v dresu Sunderlanda odigrati vsaj 25 tekem.

Mensah je leta 2008 v Lyon prišel iz Rennesa za 8,5 milijona evrov. Toda pri večkratnih francoskih prvakih ni veliko igral, saj so ga mučile poškodbe. Lani je za Sunderland zbral 18 nastopov.