Foto: EPA
Foto: EPA

Felix Myhre je na stadionu Ullevaal gostitelje popeljal v vodstvo v deveti minuti. Avstrijci so izenačili v 37. minuti, ko je bil uspešen Marcel Sabitzer, da so tri točke ostale v Oslu, pa je v 80. minuti poskrbel Erling Haaland.

Še predtem je Norveška ostala brez kapetana, saj je Odegaard po dvoboju s Christophom Baumgartnerjem v bolečinah zapustil zelenico. Kako huda je poškodba gležnja, še ni znano, se pa tako v reprezentanci kot v Arsenalu, pri katerem 25-letni vezist prav tako nosi kapetanski trak, bojijo, da bo odsoten dlje časa.

Odegaard je nova žrtev reprezentančnih akcij. Nogometaši so se večkrat že pritoževali zaradi natrpanih urnikov, hkrati pa so zaradi odsotnosti reprezentantov in posledično tveganj poškodb nezadovoljni tudi v klubih.

Odegaard je nosilec igre topničarjev. Mikelu Arteti pa poškodbe na začetku sezone povzročajo ogromno skrbi. Mikel Merino, ki je letos prišel v London, bo zaradi poškodbe rame manjkal do konca oktobra.

Težave imata tudi Gabriel Jesus in Riccardo Calafiori, poškodovana sta še Kieran Tierney in Takehiro Tomijasu, zaradi kartonov pa bo v nedeljo derbi s Tottenhamom izpustil Declan Rice. Po mestnem tekmecu se bo Arsenal v Premier ligi srečal še z Manchester Cityjem, vmes pa bo v Ligi prvakov gostoval pri Atalanti.

Norveška je naslednja tekmica Slovenije v Ligi narodov. Varovanci Matjaža Keka bodo v Oslu gostovali 10. oktobra. Reprezentanci sta s po štirimi točkami na vrhu skupine, Avstrija in Kazahstan, ki je v ponedeljek v Stožicah klonil s 3:0, pa imata po eno.