Samir Handanović, Romelu Lukaku in Juan Cuadrado bodo izpustili povratno tekmo, ki bo 26. aprila v Milanu. Foto: Reuters
Samir Handanović, Romelu Lukaku in Juan Cuadrado bodo izpustili povratno tekmo, ki bo 26. aprila v Milanu. Foto: Reuters

Juve je povedel v 83. minuti z golom Cuadrada, v sodnikovem podaljšku pa je z bele točke izenačil Romelu Lukaku, potem ko je Bremer v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Tekma se je kmalu končala, takoj zatem pa se je nekdanji vratar slovenske reprezentance sprl Kolumbijcem, obračun pa se je končal z izključitvijo obeh.

Tik predtem je drugi rumeni karton prejel tudi Lukaku in bil izključen, sodnik Davide Massa pa je pokazal karton tudi Cuadradu. Časopis Gazzetta dello Sport piše, da je bil glavni krivec za nered po tekmi prav Lukaku, ki je ob proslavi gola položil prst na usta in s tem izzval domače navijače, ki so že slavili zmago. Cuadrada je to očitno podžgalo.

Kolumbijec se je nato dolgo časa prerekal s Handanovićem, ob koncu pa sta se začela nogometaša prerivati. Da ni prišlo do pretepa, so posredovali drugi člani ekip. Kaj vse je bilo izrečeno, iz posnetka ni razvidno, jasno pa je, da so se strasti dodobra razvnele. Pri Interju trdijo, da je bil Lukaku žrtev rasističnih zmerljivk, podrobneje pa se bo s tem v prihodnjih dneh ukvarjala pristojna komisija na nacionalni zvezi.


Polfinale, prvi tekmi:
JUVENTUS – INTER 1:1 (0:0)
Cuadrado 83.; Lukaku 95./11-m
RK: Cuadrado 96.; Lukaku 96., Handanović 96.

Povratna tekma bo 26. aprila.

CREMONESE – FIORENTINA 0:2 (0:1)
Cabral 20., Gonzalez 75./11-m

Povratna tekma bo 27. aprila.