Jose Mourinho pozdravlja navijače na San Siru. Foto: Reuters
Jose Mourinho pozdravlja navijače na San Siru. Foto: Reuters

Portugalec je črno-modre leta 2010 popeljal do trojne krone, med drugim tudi do naslova evropskega prvaka. Navijači so mu ob vrnitvi pripravili topel sprejem s petjem, aplavzi in transparentom, na katerem je bil napis "Dobrodošel doma, Jose".

Strelca Interjevih zadetkov Edin Džeko in Alexis Sanchez. Foto: EPA
Strelca Interjevih zadetkov Edin Džeko in Alexis Sanchez. Foto: EPA

Manj prijazna dobrodošlica ga je čakala na zelenici, saj je Inter, ki je v soboto klonil na mestnem derbiju proti Milanu v Serie A (1:2), že v 2. minuti povedel z zadetkom Edina Džeka. Nekdanji član Rome, za katero je igral še lani, je mrežo zatresel z volejem z desetih metrov po nizkem predložku Ivana Perišića z leve strani.

Kmalu zatem je Nicolo Barella od daleč zadel prečko, na drugi strani se je z lepo obrambo z nogo po poskusu Nicola Zaniola izkazal Samir Handanović. Kapetan Interja je v drugem polčasu prek vrat odbil nevarno preusmerjeno žogo, vratar Rome Rui Patricio pa je s parado ustavil nov strel Barelle z velike razdalje.

Milan Škriniar je gol Zaniola po Handanovićevem neuspešnem "izletu" iz vrat na rob kazenskega prostora preprečil z izjemnim posredovanjem z glavo na golovi črti, je pa bil napadalec Rome v prepovedanem položaju, tako da zadetek ne bi obveljal. V 68. minuti je končni izid z neubranljivim strelom s 25 metrov v zgornji kot postavil Alexis Sanchez.

Transparent z napisom
Transparent z napisom "Dobrodošel doma, Jose". Foto: EPA

"Lahko rečem samo hvala za sprejem. Vodilni možje Interja so mi dali čudovito darilo, navijači so bili do mene zelo prijazni. Nikoli ne bom skrival svoje večne povezave z Interjem. Toda sem sem prišel po zmago, za svojo Romo in svoje ljudi. Ni nam uspelo, čeprav smo z izjemo uvodnih petih minut igrali zelo dobro," je po tekmi povedal Mourinho.

V polfinalu se bo Inter pomeril z Milanom, ki je visoko, s 4:0 odpravil Lazio. Prihodnjo sredo na San Siro v osmini finala Lige prvakov prihaja Liverpool.

Italijanski pokal, četrtfinale:

INTER – Roma 2:0 (2:0)
Džeko 2., Sanchez 68.

Inter: Handanović, d’Ambrosio, Škriniar, Bastoni (45./de Vrij), Darmian, Barella (85./Calhanoglu), Brozović, Vidal (85./Vecino), Perišić (85./Dumfries), Džeko (76./Martinez), Sanchez.

Roma: Rui Patricio, Mancini, Smalling, Roger Ibanez (46./Kumbulla), Karsdorp, Sergio Oliveira (70./Pellegini), Veretout (70./Cristante), Vina (76./El Shaarawy), Mhitarjan, Zaniolo, Abraham (89./Afena Gyan).

Sodnik: Marco di Bello


MILAN - Lazio 4:0 (3:0)
Leao 24., Giroud 41., 45., Kessie 79.

Milan: Maignan, Calabria (77./Tomori), Kalulu, Romagnoli, Theo Hernandez, Tonali (46./Bennacer), Kessie, Junior Messias (61./Saelemaekers), Brahim Diaz, Rafael Leao (77./Maldini), Giroud (61./Rebić).

Lazio: Reina, Hysaj (61./Lazzari), Luiz Felipe, Patric, Marušić, Milinković Savić, Cataldi (51./Lucas Leiva), Bašić (51./Luis Alberto), Felipe Anderson (51./Pedro), Immobile (68,/Moro), Zaccagni.

Sodnik: Simone Sozza


Atalanta - FIORENTINA 2:3 (1:1)
Zappacosta 30., Boga 56.; Piatek 9./11-m, 71., Milenković 93.
RK: Quarta 79./Fiorentina
Iličića (Atalanta) ni bilo v ekipi.

JUVENTUS - Sassuolo 2:1 (1:1)
Dybala 3., Tressoldi 88./ag; Traore 24.