Selektor Brane Oblak napoveduje trd boj. Foto: RTV Slo
Selektor Brane Oblak napoveduje trd boj. Foto: RTV Slo
Sebastjan Cimerotič
Bo Sebastjan Cimerotič Oblakov as iz rokava? Foto: RTV Slo

V Minsku bo Slovenija nastopila brez Aleksandra Knavsa, Mileta Ačimoviča, Boruta Mavriča in Ermina Šiljaka. Kljub okrnjeni zasedbi selektor Brane Oblak napoveduje boj za vse tri točke, zadovoljen pa bi bil tudi z eno.

"Kakovostno smo slabši, zato pa smo borbeni in izjemno motivirani. Če vzdržimo prvih 30 minut, se lahko zgodi marsikaj," meni Oblak. Selektor računa tudi na povratnika po poškodbi Sebastjana Cimerotiča, ki pa verjetno ne bo začel tekme.

Cime priložnost za slovensko zmago vidi v nekoliko slabši beloruski obrambi: "Napad imajo naravnost fenomenalen. Zanesljivo se bodo že na začetku zaleteli, da nam čimprej zabijejo gol. Ta tekma je lahko že odločilna. Saj je prvo mesto v skupini bržkone rezervirano za Italijo in če bi to tekmo dobili, bomo mirno lahko počakali naslednje. Pomembno je, da dosežemo zadetek."

Z izjemo Tončija Žlogarja in strelca zadnjega kvalifikacijskega gola Aleksandra Rodiča, ki ju pestijo žulji, večjih težav ni. Slovenija bi z zmago ali remijem ostala v igri za odhod na svetovno prvenstvo 2006 v Nemčiji.

SKUPINA 5
Sobota:
BELORUSIJA - SLOVENIJA ob 19.00
ŠKOTSKA - MOLDAVIJA
NORVEŠKA - ITALIJA

Lestvica:                            
ITALIJA            5  4 0 1  9:5 12  
NORVEŠKA           5  2 2 1  6:3  8  
SLOVENIJA          5  2 2 1  5:4  8  
BELORUSIJA         4  1 2 1  9:6  5  
ŠKOTSKA            4  0 2 2  1:4  2  
MOLDAVIJA          5  0 2 3  1:9  2  
                                     
Sreda, 8. junija:                    
BELORUSIJA - ŠKOTSKA