Hugo Almeida je že v 1. minuti 2. polčasa ukanil Georga Kocha. To je bil ključni trenutek tekme v Bremnu. Foto: EPA
Hugo Almeida je že v 1. minuti 2. polčasa ukanil Georga Kocha. To je bil ključni trenutek tekme v Bremnu. Foto: EPA
Ognjen Vukojević in Diego
Diego se ob razpoloženih branilcih Dinama ni naigral. Foto: EPA
Naldo in Boško Balaban
Naldo ostaja velik dolžnik po prvi tekmi. Lani je bil eden najboljših igralcev v Bundesligi. Foto: EPA
Branko Ivanković
Branko Ivanković je bil jezen zaradi številnih zapravljenih priložnosti. Foto: EPA

Nemški novinarji so navdušeni nad navijači zagrebškega kluba, ki so v Bremnu že nekaj ur pred tekmo na ves glas navijali za svoj klub. Neredov na Weserstadionu ni bilo. "Prav neverjetno je vse skupaj, kar se dogaja okoli Dinama. Navijači so z nami že pred tekmo, pojejo vseh 90 minut in ne nehajo tudi po koncu tekme ne glede na rezultat. Če bi v Bremnu zmagali, bi nas v Zagrebu verjetno pričakalo 15.000 ljudi. To je nekaj neverjetnega," je bil navdušen vratar Dinama Georg Koch, ki se je s sijajnimi obrambami dokazal tudi v Bundesligi.

V Zagrebu nastaja nekaj velikega. Hrvaška reprezentanca je v velikem vzponu in je zelo blizu uvrstitve na evropsko prvenstvo. Nekaj reprezentantov igra tudi pri nas. Prepričan sem v uspeh na povratni tekmi. Werder me ni impresioniral in v dveh tednih se ne bo veliko spremenilo," je še dodal Koch.

Ivanković ni zadovoljen z razpletom
Hrvaški mediji objokujejo številne zapravljene priložnosti. Dinamo je imel večino časa terensko pobudo. V kotih je bilo 8:3, v priložnostih pa 9:6 za hrvaške prvake. Težko se je spomniti, kdaj je bil Werder na domačem igrišču pod takim pritiskom.

"Pred tekmo bi bil navdušen s takim izidom, po njej pa nisem. Imeli smo veliko priložnost, da premagamo Werder na njihovem igrišču. V prvem polčasu bi morali zabiti še vsaj en gol, potem pa nas je presekal gol Almeide v prvi minuti nadaljevanja. Tudi po tem šoku se je ekipa dvignila, a ni nam uspelo zabiti drugega gola. Možnosti so še vedno 50:50, Nemce čaka peklenska atmosfera na Maksimiru," je bil kar malce jezen trener Dinama Branko Ivanković.

Allofs računa na vzpon forme
"Verjamem, da bomo čez dva tedna popolnoma druga ekipa. Vrnili se bodo nekateri poškodovani nogometaši, drugi pa bodo v precej boljši fizični pripravljenosti. V prvem polčasu smo bili povsem neprepoznavni. Naldo je delal napake, ki jih sicer nikoli ne dela. Zelo se pozna, da so nekateri naši igralci nastopali na Copi Americi," je vtise s sredine tekme strnil športni direktor Werderja Klaus Allofs.

Schaaf ima težave s poškodovanimi igralci
"Trenutno ne moremo igrati atraktivnega nogometa. V prvem polčasu nam ni uspevalo praktično nič. Imel sem srečno roko, ko sem v igro na začetku drugega dela poslal Huga Almeido in Daniela Jensna. Zadetek na začetku drugega polčasa je bil kot naročen. Po dogodkih v prvih 45 minutah sem lahko z razpletom zelo zadovoljen," je povedal trener Werderja Thomas Schaaf, ki na povratni tekmi pričakuje precej več od režiserja igre Diega in od Carlosa Alberta, ki je za zdaj še poškodovan. Na vsakem koraku se je poznala odsotnost nosilcev igre Tortsna Fringsa in Tima Borowskega.

V soboto nov derbi v Bremnu
Igralci Werderja bodo moral hitro zbrati misli, saj jih že v nedeljo čaka veliki derbi Bundeslige. Na Weserstadion prihaja Bayern, ki je v Bremnu doživel že precej grenkih porazov. Bavarci na čelu z Miroslavom Klosejem, ki je poleti prišel iz Werderja, so odločni, da bodo tokrat v München odnesli vse tri točke. "Nisem prav nič bolj nervozen kot pred drugimi tekmami. Upam, da bom v soboto zatresel mrežo Werderja," je dejal Klose, ki je bil ljubljenec občinstva v Bremnu.

A. G.