Aleksandar Mitrović je poskrbel za veliko navdušenje na mestnem stadionu Dubočica. Foto: EPA
Aleksandar Mitrović je poskrbel za veliko navdušenje na mestnem stadionu Dubočica. Foto: EPA

Švicarji, ki so odlično igrali na evropskem prvenstvu v Nemčiji in nesrečno izpadli v četrtfinalu proti Angliji po streljanju enajstmetrovk, so se znašli v zaostanku v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Lazar Samardžić je s prostega strela z desne strani poslal žogo pred vrata, kjer jo je Nico Elvedi potisnil v lastno mrežo.

Na začetku drugega polčasa je vstopil Luka Jović in takoj je imel izjemno priložnost za 2:0. Znašel se je sam pred vratarjem Gregorjem Koblom, ki pa se je izkazal.

Po uri igre je končni izid postavil kapetan Aleksandar Mitrović. Z leve strani je prodrl v kazenski prostor in s 15 metrov z desno nogo poslal žogo pod prečko.

V 72. minuti je Kosta Nedeljković v kazenskem prostoru podrl napadalca Dana Ndoyeja. Žogo si je na belo točko postavil Breel Embolo. Njegov strel je s parado odbil Predrag Rajković. Selektor Švice Murat Yakin se je lahko le držal za glavo. To res ni bil večer njegovih varovancev.

25-letni Martin Zubimendi, ki celotno kariero igra za Real Sociedad, je bil junak večera v Murcii. Foto: EPA
25-letni Martin Zubimendi, ki celotno kariero igra za Real Sociedad, je bil junak večera v Murcii. Foto: EPA

Zubimendi z volejem ukanil Schmeichla
Danci so se zelo dobro upirali v Murcii. Edini zadetek so Španci dosegli v 79. minuti, ko je vezist Zubimendi z volejem z 20 metrov matiral Kasperja Schmeichla.

Varovanci Luisa de la Fuenteja, ki so bili velik del tekme boljši tekmec, imajo zdaj sedem točk, Danci zaostajajo za eno.

Kramarić odločil v Zagrebu
Nogometaši Hrvaške so v skupini A1 premagali Škotsko z 2:1. Škoti so tudi na tretji tekmi izgubili z enim golom razlike.

Gostje so na stadionu Maksimir v Zagrebu povedli v 33. minuti, ko je Ryan Christie izkoristil veliko napako Luke Sučića. A veselje Škotov je trajalo le tri minute. Joško Gvadiol je lepo zaposlil Ivana Perišiča, ki jo je vrnil do lgorja Matanovića. Napadalec Eintrachta iz Frankfurta je izenačil na 1:1.

Odločilni gol je v 70. minuti dosegel Andrej Kramarić. Akcijo je tokrat začel Perišić, ki je lepo podal do Borne Sose. Odbito žogo pa je v drugem poskusu v mrežo pospravil Kramarić in s 30. reprezentančnim golom odločil zmagovalca.

Cristiano Ronaldo je dobil obračun zvezdnikov v Varšavi. Robert Lewandowski, ki blesti v španskem prvenstvu v dresu Barcelone, se tokrat ni vpisal med strelce. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je dobil obračun zvezdnikov v Varšavi. Robert Lewandowski, ki blesti v španskem prvenstvu v dresu Barcelone, se tokrat ni vpisal med strelce. Foto: EPA

Gostje so se odprli, si priigrali tudi nekaj priložnosti in globoko v sodnikovem podaljšku je Che Adams izenačil na 2:2. Videosodnik je po ogled posnetka zadetek razveljavil.

Nov gol Ronalda in nova zmaga Portugalcev
Na drugi tekmi skupine je Poljska v Varšavi izgubila proti Portugalski z 1:3. Bernardo Silva je v 26. minuti zagotovil vodstvo Portugalcem. V 37. minuti je Cristiano Ronaldo poslal odbito žogo v mrežo za 0:2. S svojim 133. reprezentančnim golom je še povečal lasten rekord.

Poljakom je upanje začasno vrnil Piotr Zielinski z golom v 78. minuti, a je le deset minut kasneje Jan Bednarek po strelu Nuna Mendeza žogo poslal v lastno mrežo. Že v torek si Portugalci na dvoboju s Škoti lahko predčasno zagotovijo četrtfinale.


Skupina A1:
HRVAŠKA - ŠKOTSKA 2:1 (1:1)
Matanović 36., Kramarić 70.; Christie 33.

POLJSKA - PORTUGALSKA 1:3 (0:2)
Zielinski 78.; Bernardo Silva 26., Ronaldo 37., Bednarek 88./ag

Vrstni red: Portugalska 9, Hrvaška 6, Poljska 3, Škotska 0.


Skupina A4:
ŠPANIJA - DANSKA 1:0 (0:0)
Zubimendi 79.

SRBIJA - ŠVICA 2:0 (1:0)
Elvedi 45./ag., Mitrović 61.
Embolo (Švica) je v 72. minuti zapravil 11-m.

Vrstni red: Španija 7, Danska 6, Srbija 4, Švica 0.


Skupina C2:
LITVA - KOSOVO 1:2 (0:1)
Golubickas 84.; Zhegrova 20., Krasniqi 65.

CIPER - ROMUNIJA 0:3 (0:3)
Man 16., Marin 25., Dragusin 36.

Vrstni red: Romunija 9, Kosovo 6, Ciper 3, Litva 0.


Skupina C3:
BOLGARIJA - LUKSEMBURG 0:0

BELORUSIJA - SEVERNA IRSKA 0:0

Vrstni red: Bolgarija in Belorusija po 5, Severna Irska 4, Luksemburg 1.