Pep Guardiola upa, da bodo njegovi izbranci brez težav pripotovali v London. Foto: Reuters
Pep Guardiola upa, da bodo njegovi izbranci brez težav pripotovali v London. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je zadnjo tekmo odigral 11. maja proti Levanteju. Foto: Reuters

Zaradi islandskega ognjenika Grimsvötn, ki je v soboto začel bruhati pepel, bi lahko zaprli zračni prostora tudi na Irskem, Severnem Irskem in Škotskem ter v delih Velike Britanije. Vodstvo Barcelone je pot v London načrtovalo za četrtek, a bi lahko pohiteli in se na pot odpravili že v torek popoldne.

Slaba izkušnja lani v Milanu
"Počakali bomo na mnenja strokovnjakov. Morda bomo odpotovali v torek ali pa nato v sredo," je povedal trener Pep Guardiola, ki nima lepih spominov na zaplete z ognjeniki. Katalonci so morali lani na polfinalno tekmo Lige prvakov proti Interju v Milano priti z avtobusom, nato pa so na San Siru doživeli grenak poraz (1:3).

Guardiola je bil zaskrbljen tudi zaradi navijačev: "Finale se igra tudi zaradi navijačev. Zelo žalostno bi bilo, če na Wembleyju ne bi bilo 20.000 naših navijačev, ker ne bi mogli pripotovati na prizorišče. Res upam, da se bo v prihodnjih dneh vse dobro izšlo."

Messi o rdečih vragih z izbranimi besedami
Velik adut Guardiole bo seveda Lionel Messi, ki je na zadnjih dveh tekmah španskega prvenstva počival. 23-letni Argentinec ni igral proti Deportivu (0:0) in v Malagi (1:3).

"Želel sem si odigrati tudi zadnji dve tekmi, a počitek mi je prišel prav. Zdaj gre znova zares. Manchester United ima odlično obrambo, kjer je ogromno izkušenih igralcev. Vsi že dalj časa igrajo skupaj. To bo zelo napeta tekma, čaka nas izjemno zahteven nasprotnik. Odločale bodo malenkosti, zbran bo treba biti od prve minute," je dejal najboljši nogometaš na svetu, ki je v letošnji Ligi prvakov dosegel kar 11 golov, v vseh tekmovanjih pa je zabil že 52 zadetkov.