Rangelo Janga in soigralci so si že v uvodne pol ure priigrali ogromno prednost. Foto: www.alesfevzer.com
Rangelo Janga in soigralci so si že v uvodne pol ure priigrali ogromno prednost. Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja
Etien Velikonja je znižal na 1:4. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc
Miha Zajc je izkoristil slabo postavljen živi zid Slovakov. Foto: www.alesfevzer.com
Nenad Protega in Milan Mandarić
Športni direktor Nenad Protega in predsednik Milan Mandarić sta bila zelo razočarana po prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli in Denis Klinar
Denis Klinar bi lahko v sodnikovem podaljšku poravnal izid na 4:4, a je na robu kazenskega prostora slabo ustavil žogo, ki jo je prestregel vratar Igor Šemrinec. Foto: www.alesfevzer.com
Green Dragons
Navijaška skupina Green Dragons se je izkazala z glasnim navijanjem med celotno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija po katastrofalnem začetku še vedno v igri
Olimpija kljub obupnemu začetku še upa

Tekmec zmajev v 2. predkrogu je bil slovaški prvak, ki sicer na papirju ni najbolj atraktivno moštvo, a premore kakovostno zasedbo, kar je dokazal tudi na pripravljalnih tekmah. Prav danes je ostal brez v pretekli sezoni najboljšega strelca slovaškega prvenstva Gina van Kessla (17 golov), ki je prestopil v Slavio iz Prage.
Olimpija je v dvoboj krenila brez štirih pomembnih poškodovanih mož. Na "bolniški" so prvi vratar Nejc Vidmar, najboljši igralec preteklega državnega prvenstva Rok Kronaveter, Nik Kapun in Nemanja Mitrović. Trener Rodolfo Vanoli je na zelenico poslal pričakovano začetno postavo, manjše presenečenje je bilo le, da je v napadu začel novinec Etien Velikonja, ne Blessing Eleke.
Velikonja in Zajc znižala na 2:4
V prvem polčasu je približno 5.000 gledalcev v bučnih Stožicah videlo kar šest zadetkov. Po 32 minutah je kazalo na polom Olimpije, saj je zaostajala že z 0:4, do odmora pa je le znižala zaostanek na nekoliko znosnejših 2:4.
Že v 3. minuti je po akciji po desni strani z roba kazenskega prostora z natančnim polvisokim diagonalnim strelom zadel Anglež pri gostih James Lawrence. Ljubljanski navijači si še niso opomogli po uvodnem šoku, že je sledila nova hladna prha - pa ne samo v obliki naliva z neba. Tri minute pozneje je namreč po podaji Lawrencea z leve strani iz sredine kazenskega prostora na 0:2 povišal 18-letni Nigerijec Samuel Kalu.
V 20. minuti je po novi napaki neodločne domače obrambe za 0:3 mrežo iz bližine zatresel nogometaš s karibskega otoka Curacao Rangelo Janga. Nekateri navijači Olimpije, nezadovoljni s predstavo slovenskih prvakov, so začeli žvižgati, na tribuni je bilo slišati tudi vzklik "Vanoli, vai a casa!" ("Vanoli, pojdi domov!"). Piko na i sijajni predstavi Slovakov v prve pol ure je v 32. minuti postavil Jakub Holubek, potem ko branilcem Olimpije pred vrati ni uspelo ustaviti napadalcev oziroma izbiti žoge. Nekaj deset gostujočih navijačev na južni tribuni je bilo v deliriju ...
Hitro so nekaj upanja nato le dobili tudi domači gledalci. Čez dve minuti je na 1:4 s šestih metrov po odbiti žogi znižal Velikonja, v 43. minuti pa je s prostega strela z 20 metrov zadel še Miha Zajc. Dvoboj tako vendarle še ni bil odločen. Trenčin je v prvem polčasu šestkrat streljal v okvir vrat in štirikrat spravil žogo za hrbet Aleksandra Šelige.
Eleke končni izid postavil v 89. minuti
Tudi v drugem polčasu se je zvrstilo nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, toda mreža se do 89. minute ni več zatresla. Tedaj je s 15 metrov z nekaj sreče končni izid postavil Eleke. V sodnikovem podaljšku je bilo še naprej vroče na obeh straneh. Denis Klinar je pri enem izmed obetavnih napadov v zelo ugodnem položaju slabo ustavil žogo, Zajc je imel na voljo nov prosti strel, toda zadel je živi zid, gostje pa so že predtem streljali za las mimo vratnice. Tako je po 94 minutah ostalo pri 3:4.
Povratna tekma bo naslednjo sredo ob 20.15 v Žilini, ki je Olimpiji že dobro poznana, saj je zadnjo evropsko tekmo igrala prav proti klubu iz tega mesta pred tremi leti.

V središču Ljubljane izgredi slovaških navijačev
Policija je morala popoldne posredovati v središču Ljubljane, saj so navijači Trenčina po postanku njihovega avtobusa na Kongresnem trgu prižigali bakle in uporabljali pirotehniko. Ker kljub opozorilom in ukazom policistov niso prenehali izvajati kršitve, so jim prepovedali dostop do tekme in jih pospremili nazaj do mejnega prehoda.
Skupina navijačev se je na terasi enega izmed lokalov zapletla tudi v pretep z za zdaj še neznanimi osebami. Enega navijača so morali odpeljati v klinični center, drugega so pridržali. Incidenti so se zgodili nekaj po 17. uri.
Izjavi po tekmi

Rodolfo Vanoli, trener Olimpije: "Lahko ste videli, kako se emocije poigrajo. Zavedali smo se, da imamo nasproti odlično ekipo. Nismo pričakovali, da bomo v 32. minuti zaostajali za štiri gole. Ekipa je odlično reagirala, pokazala je karakter in kakovost. Nadoknadila je zaostanek. Še lahko verjamemo, še imamo upanje. Rad bi se zahvalil gledalcem, ki so nas podpirali od prve do zadnje minute. To je velika čast."

Martin Ševela, trener Trenčina: "Zelo dobro smo začeli. Hitro je padel prvi gol, nato naslednji in še naslednji. Med polčasoma sem igralcem povedal, naj se sprostijo, naj ne razmišljajo o rezultatu. Naj spet začnejo tako kot v prvem polčasu. Nismo si več pripravili takšnih priložnosti. Olimpija je svoje izkoristila. Pred tekmo bi končni rezultat takoj sprejel. Olimpija je zelo močna ekipa, zadevo smo vzeli zelo resno."

2. predkrog, prva tekma:
OLIMPIJA - TRENČIN 3:4 (2:4)
5.000; Velikonja 34., Zajc 43., Eleke 89.; Lawrence 3., Kalu 6., Janga 20., Holubek 32.

Olimpija: Šeliga, Kelhar , Zarifović, Bajrić, Klinar, Kirm ( 80./Krefl), Matić, Novak ( 75./Alves), Zajc, Wobay ( 51./Eleke), Velikonja.

Trenčin: Šemrinec , Kleščik, Skovajsa, Lawrence ( 39./Jančo), Madu, Šulek, Bero, Ibrahim , Holubek ( 78./Diks), Kalu, Janga ( 90./Udeh).

Sodnik: Ali Palabiyik (Turčija)


Preostale sredine tekme:
ROSENBORG - NORRKÖPING (ŠVE) 3:1 (0:0)

ŽALGIRIS - ASTANA 0:0

LUDOGOREC - MLADOST PODGORICA 2:0 (2:0)

CRUSADERS (S. IRS) - KÖBENHAVN 0:3 (0:2)
Verbiča (Köbenhavn) ni bilo v ekipi zaradi kazni iz prejšnje sezone.

PARTIZANI (ALB) - FERENCVAROS 1:1 (0:0)
Volaš (Partizani) je igral od 85. minute.

DUNDALK (IRS) - HAFNARFJÖRDUR 1:1 (0:0)

Olimpija po katastrofalnem začetku še vedno v igri
Olimpija kljub obupnemu začetku še upa