Svit Sešlar je že v 4. minuti zatresel mrežo Romunov. Foto: www.alesfevzer.com
Svit Sešlar je že v 4. minuti zatresel mrežo Romunov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani tudi na tretji letošnji evropski tekmi niso pokazali dobre predstave. Glede na prikazano so lahko zadovoljni, da imajo pred povratno tekmo le dva gola zaostanka. Gostitelji so imeli precej več strelov (23:4, v okvir vrat 9:1) in kotov (14:2).

Za to se lahko zahvalijo predvsem Vidovšku, ki jih je z obrambami dolgo držal v igri. V končnici tekme, ki so jo zeleno-beli odigrali z igralcem manj, pa poraza ni mogel preprečiti. Manjkala sta poškodovani Goran Milović in Aljaž Krefl, ki pričakuje rojstvo otroka.

Sepsi je klub madžarske narodne skupnosti v mestu Sfântu Gheorgheju (75 odstotkov prebivalcev je Madžarov) z le enajstletno zgodovino. Kot nekoč Olimpija je Sepsi začel v peti ligi, letos pa je osvojil prvo lovoriko (pokal).

Sešlar z glavo poskrbel za hitro vodstvo zmajev
Olimpija je pred 4500 gledalci hitro povedla. Že v 4. minuti je po podaji Samuela Pedra z leve strani z glavo mrežo zatresel Svit Sešlar. Tudi malo s pomočjo nespretnega vratarja Rolanda Niczulyja, ki mu ni uspelo ukrotiti strela ob tla.

Lasickas odbil žogo z golove črte
Po doseženem golu se je Olimpija osredotočila na branjenje, za kar je bila v končnici prvega polčasa kaznovana. Romuni so imeli terensko premoč in tudi nekaj priložnosti, Vidovšek je bil zanesljiv. V 35. minuti ga je Mihai Balasa po kotu že premagal, a je na golovi črti žogo v polje odbil Justas Lasickas, deset minut zatem pa je Jose Rondon z glavo zadel prečko.

Matevž Vidovšek se je znova izkazal. Foto: www.alesfevzer.com
Matevž Vidovšek se je znova izkazal. Foto: www.alesfevzer.com

Stefanescu slabo izvedel najstrožjo kazen, a zadel iz odbitka
V sodnikovem dodatku prvega polčasa so gostitelji izenačili, potem ko se je novinec v vrstah Ljubljančanov David Sualehe spotaknil v kazenskem prostoru, pri tem pa padel na hrbet Balase. Škotski sodnik Donald Robertson je pokazal na belo točko. Vidovšek je strel Mariusa Stefanesca ubranil, a je izvajalec po odbiti žogi še enkrat prišel do žoge in jo pod rokami ljubljanskega vratarja poslal v mrežo.

Vidovšek ubranil tudi strel Tudorieja z bele točke
Vidovšek je bil tudi junak drugega dela, v katerem so bili Romuni znova boljši tekmeci. Ljubljanski vratar je nekajkrat odlično posredoval, v 66. minuti je še drugič ubranil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Sešlar in moral zaradi prekrška tudi predčasno v slačilnico. Alexandru Tudorie, ki je vstopil v 65. minuti, ni bil natančen.

Romuni so imeli do konca še nekaj priložnosti, toda razpoloženi Vidovšek se vse do 84. minute ni dal premagati, podobno kot na prvenstveni tekmi z Muro je tudi tokrat pokazal čudežno obrambo, domači igralci pa niso znali zadeti iz najugodnejših položajev.

Karamatić z avtogolom precej otežil položaj pred povratno tekmo
Šest minut pred koncem je iz bližine z glavo zadel Nicolae Paun, končni izid pa je v tretji minuti sodnikovega dodatka z nespretnim posredovanjem in avtogolom postavil Mateo Karamatić.


Konferenčna liga, 2. predkrog, prva tekma:
SEPSI SFÄNTU GHEORGHE – OLIMPIJA 3:1 (1:1)
4.500; Stefanescu 45., Paun 84., Karamatić 93./ag; Sešlar 4.
RK: Sešlar 66./Olimpija
Tudorie (Sepsi Gheorghe) je v 67. minuti zapravil 11-m.

Sfäntu Gheorghe: Niczuly, Dimitrov, Balasa, Mitrea, Ispas (65./Dumitrescu), Aganović (77./ Rodriguez), Paun, Stefanescu, Golofca (65./Damascan), Rondon (65./Tudorie), Gheorghe (59./ Matei).

Olimpija: Vidovšek, Lasickas, Estrada (61./Crnomarković), Karamatić, Fernandes Sualehe, Elšnik (46./Doffo), Pilj, Sešlar, Pedro (61./Ziljkić), Kvesić (73./Aldair), Prtajin (61./Nukić).

Sodnik: Donald Robertson (Škotska)

Povratna tekma bo 28. julija.


3. predkrog, prva tekma, četrtek, 4. avgusta:
SEPSI SFANTU GHEORGHE/OLIMPIJA – RIJEKA/DJURGARDEN

Povratna tekma bo 11. avgusta.