Zeni Husmani (levo) je v 51. minuti poskrbel za zmago Domžal, a to ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale. Foto: Aleš Fevžer
Zeni Husmani (levo) je v 51. minuti poskrbel za zmago Domžal, a to ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale. Foto: Aleš Fevžer
Milorad Kosanović
Trener Olimpije Milorad Kosanović je izpolnil prvi kratkoročni cilj: Olimpijo je popeljal v polfinale Pokala Slovenije. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija tretji polfinalist Pokala Slovenije

Tedaj sta v polno zadela Rok Baskera, ki je po težki poškodbi že sklenil letošnjo sezono, in Andraž Šporar, ki je mrežo zatresel z bele točke.
Tokrat je bil v 51. minuti edini strelec z roba kazenskega prostora po tleh Zeni Husmani, potem ko je po protinapadu Joshua Parker na levi strani premešal obrambo Olimpije in podal v sredino, do Husmanija pa je žogo podaljšal Anže Jelar.

Gostitelji so bili blizu zadetka že nekaj trenutkov prej, ko je Slobodan Vuk s štirih metrov zapravil nemogoče in meril v prečko. Tudi po golu so Domžalčani pritiskali proti vratom Olimpije, ki pa je zdržala vse nalete. Ljubljančani so bili konkretnejši v prvem polčasu, a svojih priložnosti niso unovčili.
V polfinale sta se že prejšnji teden uvrstila Rudar, ki je bil v dveh tekmah boljši od Celja, in Gorica, ki je odpravila Aluminij. Četrtega polfinalista bo dal obračun med Šenčurjem in Mariborom, ki bosta prvo tekmo odigrala prihodnjo sredo ob 18.00.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:
Domžale - OLIMPIJA 1:0 (0:0) 0:2
600; Husmani 51.

Domžale:
Vidmar, Janža, Dobrovoljc, Korun , Skubic, Husmani, Majer, Požeg Vancaš, Jelar , Parker, S. Vuk ( 82./Ožbolt).

Olimpija: Džafić, Apatič, Anđelković, Mitrović, Jović, Radosavljević, Eteme ( 77./Delamea Mlinar), Ivelja ( 66./Božič), Vukčević, Šporar ( 92./Đermanović), Omladič .

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Celje - RUDAR 1:3 (0:0) 0:4
250; Zajc 56.; Radujko 71., 89., Rotman 75.

GORICA - Aluminij 3:1 (3:1) 1:0
250; Ndiaye 8., Lapadula 28., 45.; Jovanović 20.

Prva tekma, sreda, 13. novembra, ob 18.00:
ŠENČUR - MARIBOR

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Olimpija tretji polfinalist Pokala Slovenije