Roberto Mancini ima ogromno težav pred torkovo tekmo. Foto: EPA
Roberto Mancini ima ogromno težav pred torkovo tekmo. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je letos v sijajni formi. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres v zadnjih tednih dobesedno leti po igrišču. Foto: Reuters

Trener črno-modrih Roberto Mancini ima največ težav v obrambni vrsti. Marco Materazzi je na Anfieldu že v prvem polčasu prejel dva rumena kartona. Walter Samuel in Ivan Cordoba sta zaradi poškodbe ligamentov v kolenu najbrž že končala sezono. Cristian Chivu, ki je zaradi poškodbe ramena izpustil sobotno prvenstveno tekmo proti Reggini (2:0), se bo vrnil v ekipo. Po dveh tednih odmora se je uspešno vrnil tudi Zlatan Ibrahimović, ki je bil natančen z bele točke že po 15 minutah igre. Poleg švedskega zvezdnika naj bi začel Julio Cruz, Hernan Crespo pa bo na klopi.

V polfinalu Pokala državnih prvakov leta 1965 je Inter v Liverpoolu klonil s 3:1, potem pa je v Milanu slavil kar s 3:0 in se prebil v finale. Takrat je tudi osvojil naslov evropskega prvaka.

Tekma resnice za Mancinija
"Torkov večer bo moral biti zares poseben. Vse se bo moralo razpletati po naših željah, če si želimo napredovati. Potrudili se bomo po svojih močeh, čeprav nam bo manjkalo nekaj ključnih igralcev. 80.000 gledalcev nam bo zelo pomagalo, to lahko naredi razliko, še posebej, če bomo dobro začeli," je povedal trener Roberto Mancini. Italijanski novinarji so ga že po prvi tekmi kritizirali, da nikakor ne doseže uspeha v Ligi prvakov. "Imamo šest točk prednosti v Seriji A, smo v polfinalu pokala. Mislim, da ne moremo ocenjevati celotne sezone na podlagi ene same tekme," se je branil Mancini.

Benitez ostal brez Alonsa, njegov adut je Torres
Liverpool je sredi februarja doma izpadel v Pokalu FA proti drugoligašu Barnsleyju (1:2), potem pa se mu je odprlo. Redsi so dobili že pet srečanj zapored. V zaostali tekmi Premier lige so preteklo sredo s 4:0 nadigrali West Ham, v nedeljo pa je na Anfieldu padel še Newcastle (3:0). "Potrebovali smo zmago. Zadeli smo trikrat in ohranili našo mrežo nedotaknjeno. Uspelo nam je spočiti nekaj nosilcev igre. To je bila odlična tekma," je bil vesel trener Rafael Benitez, ki stavi na napad Dirk Kuyt-Fernando Torres. Španski zvezdnik je v Premier ligi zabil že 19 golov, v zadnjih tednih pa je neustavljiv. "Zavedamo se, da je Torres res vroč, slepo se razumeta s Stevenom Gerrardom," je še dodal Benitez. Manjkal bo vezist Xabi Alonso, saj njegovo dekle pričakuje naraščaj.

Žreb četrtfinala in polfinala bo v petek ob 13.00 v Nyonu.

Osmina finala, povratna tekma, torek ob 20.45:
INTER - LIVERPOOL 0:2

Izid prve tekme je v odebeljenem tisku


Že odigrano:
BARCELONA
- Celtic 1:0 (1:0) 3:2
Xavi 3.

MANCHESTER UNITED - Lyon 1:0 (1:0) 1:1
Ronaldo 41.

Milan - ARSENAL 0:2 (0:0) 0:0
Fabregas 84., Adebayor 92.

Sevilla - FENERBAHČE * 5:5 (3:2) 2:3
Alves 5., Keita 9., Kanoute 41.; Deivid 20., 79.
11-m: Kanoute, Dragutinović; Vederson, Aurelio, Kežman.
* - po enajstmetrovkah

Porto - SCHALKE *2:4 (1:0) 0:1
Lisandro 86. RK: Fucile 82./Porto
11-m: Lucho Gonzalez; Rafinha, Rakitić, Altintop, Jones.
* - po enajstmetrovkah

Real Madrid - ROMA 1:2 (0:0) 1:2
Raul 75.; Taddei 73., Vučinić 92.
RK: Pepe 71./Real

CHELSEA - Olympiacos 3:0 (2:0) 0:0
Ballack 5., Lampard 25., Kalou 48.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.
A. G.