Miran Burgič bo verjetno kmalu zapustil Goričane. Morda bo na eni svojih zadnjih tekem igral še bolj zavzeto. Foto: RTV SLO
Miran Burgič bo verjetno kmalu zapustil Goričane. Morda bo na eni svojih zadnjih tekem igral še bolj zavzeto. Foto: RTV SLO
Pavel Pinni, Hit Gorica
Pavel Pinni je prepričan, da bo odločitev padla na povratni tekmi. Foto: RTV SLO

O prvaku Severne Irske, ki je lani dobil domače prvenstvo in pokal, goriški trener Pavel Pinni razmišlja: "Igrati moramo pametno in strpno. Osnovni cilj je ne prejeti gola. Znano je, da težko igramo proti ekipam, ki gojijo agresiven nogomet. Igrati bomo morali umirjeno in čim bolj po tleh ter paziti, da nam domači ne bodo vsilili svojega sloga igre. Skušali bomo zmagati, ampak ne bomo se zaletavali."

"Začeti moramo oprezno in spoznati njihovo moč, nakar bomo igro prilagodili zahtevam. Ker med ekipama ni velike kakovostne razlike, bo odločitev o potniku v drugi krog padla na povratnem srečanju pred našimi gledalci."

Goričane je zapustil mladi up Valter Birsa, ki je podpisal za francoski Sochaux. Za gole bo zadolžen Miran Burgič. Tekma se bo začela ob 19. uri. Povratni dvoboj bo naslednjo sredo. Zmagovalca v drugem predkrogu čaka polfinalist Pokala Uefa, Steaua iz Bukarešte.

Liga prvakov - 1. krog kvalifikacij, torek:
LINFIELD (S. IRS) - HIT GORICA ob 19.00
SIONI (GRU) - BAKU (AZR)
PJUNIK (ARM) - SHERIFF (MOL)
TVMK (EST) - HAFNARFJORDUR (ISL)
ELBASAN (ALB) - EKRANAS
BIRKIRKARA (MAL) - B36 (F. OTOKI)
DUDELANGE (LUKS) - RABOTNICKI (MAK)

Sreda:
METALURGS (LAT) - AKTOBE (KAZ)
ŠAHTJOR (BLR) - ŠIROKI BRIJEG (BiH)
MYPA (FIN) - TNS (WAL)
CORK (IRS) - APOLLON (CIP)