Alan Pardew bi se rad vrnil v Haag, saj mu je nizozemska liga prirasla k srcu. Foto: EPA
Alan Pardew bi se rad vrnil v Haag, saj mu je nizozemska liga prirasla k srcu. Foto: EPA

Predčasna prekinitev sezone je poskrbela za veliko zmedo. Zelo sporna je tudi odločitev, da nihče ne bo izpadel iz prve lige. Vodilna ekipa druge lige Cambuur je imela kar enajst točk naskoka pred tretjeuvrščeno ekipo Volendama.

Prvič po letu 1945 niso razglasili državnega prvaka, Ajax in AZ Alkmaar sta imela na vrhu lestvice osem krogov pred koncem isto število točk. Velikan iz Amsterdama je imel boljšo razliko v zadetkih, čeprav je izgubil obe medsebojni tekmi (0:1 in 0:2).

Den Haag in Waalwijk sta bila na poti v drugo ligo
Najbolj srečni so zagotovo pri Den Haagu in Waalwijku, ki sta bila z nogo in pol že v drugi ligi. Den Haag je do prekinitve sezone kar za sedem točk zaostajal za mesti, ki so zagotavljala obstanek med elito.

24. decembra je na klop sedel Alan Pardew, v pogodbi pa je imel zapisano klavzulo, da bo nagrajen s 100.000 britanskimi funti bonusa, če mu bo ekipo uspelo obdržati v prvi ligi. Po odločitvi za zeleno mizo so se mediji razpisali o upravičenosti Pardewa do visoke nagrade.

"Čeprav bi bil formalno upravičen do nagrade, je nikoli ne bi želel prejeti. V takem težkem obdobju bi takoj vrnil bonus klubu, ki bo zagotovo dobro vedel, kaj naj stori z njim," je za klubsko spletno stran povedal 58-letni Pardew.

Želi se vrniti v Haag
"Seveda smo si oddahnili, ko smo izvedeli, da bomo obstali v ligi. Vseeno sem verjel, da nam lahko uspe nadomestiti zaostanek. Nikoli ne bomo izvedeli, ali bi nam lahko uspelo. Seveda smo veseli. Razumem, da sta drugoligaša Cambuur in De Graafschap zelo razočarana nad odločitvijo," je razlagal Pardew, ki je v zadnjih dveh desetletjih vodil številne klube v Premier ligi in Championshipu (Reading, West Ham, Charlton, Southampton, Newcastle, Crystal Palace, West Bromwich).

Njegova pogodba se bo iztekla 30. junija. "Upam, da se bom lahko vrnil na Nizozemsko. Z vodstvom kluba moramo skupaj narediti analizo sezone. Niti za sekundo mi ni bilo žal, da sem odšel v Haag. To je čudovit klub, ki ima veliko zvestih navijačev," je pe dodal Pardew.