Ji Sung Park je takole pomahal rojakom pred poletom iz Inčona v Anglijo. Foto: Reuters
Ji Sung Park je takole pomahal rojakom pred poletom iz Inčona v Anglijo. Foto: Reuters

Južnokorejski nogometaš bo po današnjem zdravniškem pregledu z Rdečimi vragi podpisal štiriletno pogodbo, s katero bo na leto zaslužil 3,6 milijona dolarjev. Eden največjih prestopov letošnjega poletja je tako postal uraden.

Dosedanji član PSV-ja, s katerim je letos igral v polfinalu Lige prvakov, bo prvi Južni Korejec v Premier League. Nizozemci bodo prejeli 7,3 milijona dolarjev odškodnine.

Eno prvih dokazovanj čaka Parka julija na Daljnem vzhodu, kamor se Manchester odpravlja na turnejo. "Prepričan sem, da se lahko dokažem v enem najboljših klubov na svetu," je povedal 24-letni nogometaš, ki je prvič opozoril nase na svetovnem prvenstvu leta 2002, kjer je Južna Koreja osvojila četrto mesto.

Prvi nakup Chelseaja
Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je opravil prvi nakup pred novo sezono. Za tri leta je iz Athletica iz Bilbaa prišel španski branilec Asier del Horno.

Muurinen ni več selektor Finske
Finska nogometna zveza je odpustila selektorja tamkajšnje reprezentance Anttija Muurinena. Slednji je na klopi Finske sedel od leta 2000, razlog za slovo pa so slabi izidi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2006.