Bo Joc Pečečnik pripravil nov predlog? Foto: MMC RTV SLO
Bo Joc Pečečnik pripravil nov predlog? Foto: MMC RTV SLO

"Glede na zadnje dogodke, ki so naš pozitiven namen spremenili v neupravičeno očitani boj za prevlado, predvsem pa porinili na oder spopad med Ljubljano in Mariborom, smo se v družbi GSA odločili, da umikamo predlog za sklenitev pogodbe z Združenjem 1. SNL, kljub temu da je predlog podprlo devet od desetih klubov," je sporočil predsednik Interblocka. Predlogu je nasprotoval le NK Maribor.

"Očitno je, da je v teh poletnih dneh samo nas skrbelo, kakšen bo nogometni jutri, še več, namesto da bi nas podprli vsi, ki to potrebujejo bolje kot naš klub, so nekateri neargumentirano nasprotovali naši iniciativi in zato navajali različne neumestne razlage, da bi že prepričane prepričali."

"Nekateri klubi so se zavili v molk po sistemu počakajmo, kaj se bo zgodilo, kar je vneslo v polemiko veliko dvoma, neenotnosti, predvsem pa je bilo vse skupaj že na robu neokusnega metanja slabe luči na našo organizacijo in name osebno. Slovenski nogometni ligi sem preprosto želel pomagati, to, kar pa se je zgodilo, je preprosto odraz današnje slovenske stvarnosti, ki zgodbe o uspehu preprosto ne želi ali ne more sprejeti," je v izjavi za javnost še zapisal Pečečnik.

Pečečnik je med drugim predvidel povečanje prihodka klubom, prepoznavnosti klubov in lige, organizacijo redne TV-oddaje o ligi ter povečanje števila TV-prenosov.

S. J.