Slovenija bo lahko na tekmah z Urugvajem in Argentino računala tudi na Milivoja Novakovića. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija bo lahko na tekmah z Urugvajem in Argentino računala tudi na Milivoja Novakovića. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Pečnik
Nejc Pečnik se veseli obračunov s prestižnima reprezentancama: "Za nas je to super izkušnja. Če bi imeli še eno tekmo tukaj, bi bilo to za nas že nekakšno svetovno prvenstvo. To bosta res dve spektakularni tekmi za konec sezone, moramo ju čim bolje izkoristiti." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenski nogometaši spoznavali sloviti štadion

Novakovića razumljivo še ni bilo na petkovem jutranjem treningu, na katerem so varovanci Srečka Katanca začeli resneje vaditi. "Fantje, super. Ampak gol je vseeno treba dati," je Katanec opozarjal igralce, da morajo bolj natančno streljati.

Pečnik: Pogoji za pripravo so optimalni
Slovencem časovna razlika petih ur ne povzroča več težav. "Privadili smo se že, zvečer gremo sicer malo prej spat, zjutraj pa smo pokonci že ob takih, 'delavskih' urah. Drugače pa je vse v redu, imamo optimalne pogoje za pripravo," poudarja Nejc Pečnik, ki je s Crveno zvezdo osvojil naslov srbskega prvaka.

Pečnik pogreša nekaj standardnih soigralcev, kot so poškodovani Valter Birsa, Tim Matavž, Zlatan Ljubijankić, Rene Krhin in tudi Martin Milec, a pravi, da je to del nogometnega sveta: "Gotovo se pozna, da manjka nekaj standardnih igralcev, ampak tako pač je v nogometu. Tisti, ki smo tu, moramo dati maksimum, to sta namreč zadnji tekmi pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo."

Kirm: Nogomet se igra na ulicah
Andraž Kirm
je že opazil, kako Argentina "diha" z nogometom: "Malo smo že dobili občutek, kako nogometna je ta država. Ko se vozimo na trening, vidimo, da povsod igrajo nogomet na ulicah. Tega malce manjka v Sloveniji. Še bolje pa bomo vse skupaj lahko podoživeli v naslednjih dneh."

Goveji zrezki? Vse v mejah normale
Kirm in soigralci so že okusili še eno, kulinarično, znamenitost Argentine, to so goveji zrezki, ki med pripravami niso na jedilniku poklicnih športnikov. "Vse je v mejah normale. V hotelu smo imeli tudi argentinske zrezke, lokalno hrano, ampak, kot pravim, vse je bilo v primernih mejah," je pojasnil Kirm.

Slovenija bo v petek ob 22.00 po slovenskem času na vadbenem igrišču Boce Juniorsov opravila še en trening, na katerem bo tudi Novaković. Tekma z Urugvajem bo v četrtek, 5. junija, ob 1.30 po slovenskem času, obračun z Argentino pa v soboto, 7. junija, ob 21.30.

Slovenski nogometaši spoznavali sloviti štadion