Nejc Pečnik bo pomembna okrepitev za Celjane. Foto: EPA
Nejc Pečnik bo pomembna okrepitev za Celjane. Foto: EPA

"Res je, vračam se v Celje. Že v torek bom na voljo Slaviši Stojanoviču. Glavni razlog je premajhna minutaža, saj sem premlad, da bi se zadovoljil s sedenjem na klopi. Želim igrati, zato sem se odločil za povratek in prepričan sem, da je to prava odločitev. Povratek zame ni razočaranje, temveč nova spodbuda, saj se Celje bori za vrh, kar sem si vedno želel," je potrdil 23-letni Dravograjčan in razkril razloge za vrnitev.

Chovanec mu ne bi nudil dovolj priložnosti
Celjani so odlično odigrali jesenski del PrveLige TS in so po 20 krogih na drugem mestu. Za vodilnim Mariborom zaostjajo le štiri točke in obeta se vroč boj za naslov prvaka.

"V Pragi me nihče ni naganjal iz kluba. Tudi navijači so se spraševali, zakaj igram tako malo. Enostavno sem začutil, da se mi pod vodstvom trenerja Jozefa Chovaneca, ki je sredi sezone zamenjal Laličko, ne obeta izboljšanje statusa. Večino fantov zelo dobro poznam in sem bil z njimi v stiku ves čas mojega bivanja v Pragi, o preostalih pa sem slišal veliko dobrega. Glede na rezultat so očitno tudi zelo dobri nogometaši in zato ne bo nobenih težav. Stojanoviča zelo cenim. Verjamem, da se bomo borili za najvišja mesta in upam, da si bomo na koncu priborili evropsko vozovnico," je še dodal Pečnik.

C. R.