Florentino Perez želi v klub pripeljati Cristiana Ronalda in Kakaja. Foto: Reuters
Florentino Perez želi v klub pripeljati Cristiana Ronalda in Kakaja. Foto: Reuters
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane se v vlogi svetovalca vrača v Madrid. Foto: Reuters

Kar nekaj "izzivalcev", za katere so pričakovali, da se bodo postavili po robu 62-letnemu magnatu v gradbeništvu, je nato opustilo misel na kandidaturo, saj jim ni uspelo zbrati bančne garancije 57,4 milijona evrov. Če bi imel Perez protikandidata, bi bile volitve 14. junija. Perez je bil predsednik Reala že med letoma 2000 in 2006.

Menedžer bo Valdano ...
Perez si je izbral tudi svetovalca, to je nekdanji sloviti nogometni virtuoz Zinedine Zidane. Francoz je od leta 2001 do leta 2006 igral za kraljevski klub. Perez je takoj po nastopu na predsedniški položaj na mesto generalnega menedžerja ekipe postavil Argentinca Jorgeja Valdana, njuna glavna naloga pa bo zgraditi "najboljše nogometno moštvo 21. stoletja".

... trener pa Pellegrini
Zasedbo s stadiona Santiago Bernabeu bo v prihodnji sezoni vodil 55-letni čilski trener Manuel Pellegrini, ki je doslej uspešno vodil Villarreal. Južnoameričan bo na vročem stolčku zamenjal Juandeja Ramosa, ki je sredi lanskega decembra sklenil polletno pogodbo. Predstavitev Pellegrinija bo v torek.

Novo vodstvo ima visoke cilje, španski mediji pa namigujejo, da je Real že podpisal pogodbe s Portugalcem Cristianom Ronaldom (Manchester United), Špancem Xabijem Alonsom (Liverpool) in z Brazilcem Kakajem (Milan).

A. G.