Arsene Wenger je na klopi Arsenala vse od 1. oktobra 1996. Navijači Arsenala zahtevajo spremembe. Pred stadionom Emirates je pred tekmo potekal protest proti francoskemu strategu, ki se je nadaljeval tudi med tekmo. Foto: Reuters
Arsene Wenger je na klopi Arsenala vse od 1. oktobra 1996. Navijači Arsenala zahtevajo spremembe. Pred stadionom Emirates je pred tekmo potekal protest proti francoskemu strategu, ki se je nadaljeval tudi med tekmo. Foto: Reuters
Olivier Giroud
Olivier Giroud je na začetku drugega polčasa zadel za 2:0. Foto: Reuters
Lincoln City
Prvič po letu 1914 je v četrtfinalu Pokala FA igral petoligaš. Lincoln City je v uvodnih krogih izločil drugoligaša Ipswich Town in Brighton, v osmini finala pa je šokiral Burnley na stadionu Turf Moor (0:1). Foto: Reuters

opravili vtis po polomu v Ligi prvakov proti Bayernu.

Vse od torka zvečer je bilo zelo burno v Londonu, Arsene Wenger je prejel številne kritike. Pred tekmo je 200 navijačev pozivalo vodstvo kluba, da ne podaljša pogodbe s 67-letnim Francozom, ki se izteče poleti. Bayern je v drugem polčasu zmlel Arsenal in še drugič v treh tednih slavil s 5:1 v osmini finala Lige prvakov. Topničarji lahko sezono rešijo le s 13. pokalno lovoriko.

Walcott zadel tik pred odmorom
V prvem polčasu je Lincoln prikazal zelo dobro igro, Nathan Arnold je bil celo blizu vodilnemu zadetku, a je njegov strel obranil Petr Čech. V sodnikovem dodatku prvega polčasa se je Theo Walcott najbolje znašel v gneči pred vrati gostov, streljal je z desno nogo z 12 metrov, žoga je malce spremenila smer in končala v mreži.

Gostje nemočni v drugem polčasu
V drugem polčasu je gostom pošla sapa, Hector Bellerin je lepo našel Olivierja Girouda, ki je zlahka povišal na 2:0. V 58. minuti je Kieran Gibbs z leve strani podal pred vrata, kjer je Luke Waterfall zatresel lastno mrežo.

Arsenal se je razigral in v 72. minuti se je Alexis Sanchez po samostojnem prodoru odločil za strel z roba kazenskega prostora, žogo je z desno nogo mojstrsko zavrtinčil v malo mrežico. Čilenec je tri minute zatem še podal do Aarona Ramseyja, ki je prišel sam pred vratarja Paula Farmana, ga preigral in zatresel prazno nebranjeno mrežo.

Gostitelji so imeli veliko premoč (streli 23:4, v okvir vrat 7:2, koti 10:2, posest žoge 77:23 %).

Pokal FA, četrtfinale:
Middlesbrough - MANCHESTER CITY 0:2 (0:1)
Silva 3., Agüero 67.

Middlesbrough: Guzan, Barragan, Bernardo (50./Fry), Gibson, Fabio, de Roon, Clayton, Leadbitter (66./Ramírez), Traore, Gestede (26./Negredo), Stuani.

Manchester City: Bravo, Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy, Y. Toure (86./Fernando), Sterling, De Bruyne, Silva, Sane (70./Nolito), Agüero (91./Iheanacho).

Sodnik: Mike Dean




ARSENAL - Lincoln City 5:0 (1:0)
Walcott 45., Giroud 53., Waterfall 58./ag, Sanchez 72., Ramsey 75.

Arsenal: Čech, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Gibbs, Oxlade-Chamberlain (27./Özil), Xhaka (61./Coquelin), Ramsey, Walcott, Giroud (65./Perez), Sanchez.

Lincoln City: Farman, Wood, Waterfall, Raggett, Habergham, Arnold, Woodyard, Power, Hawkridge (78./Marriott), Rhead (66./Ward), Muldoon (54./Margetts).

Sodnik: Anthony Taylor



TOTTENHAM - MILLWALL 6:0 (2:0)
Eriksen 31., Son 41., 54., 92., Alli 72., Janssen 79.

Ponedeljek ob 20.45:
CHELSEA - MANCHESTER UNITED