S Pavlom Pinnijem imajo Ajdovci velike načrte. Foto: RTV SLO/M. R.
S Pavlom Pinnijem imajo Ajdovci velike načrte. Foto: RTV SLO/M. R.

57-letni strokovnjak iz Vrtojbe se je pred dnevi razšel z nogometaši Mik CM Celja, kamor se je po petih letih dela v Novi Gorici preselil lani januarja. "Cilji za prihodnjo sezono so jasni - eno od prvih treh mest in nastop v enem od evropskih klubskih tekmovanj," so ob podpisu pogodbe s Pinnijem zapisali na spletni strani ajdovskega prvoligaša. Vodstvo kluba računa, da bo znal Pinni uresničiti višje ambicije kluba in uveljaviti mlade, doma vzgojene nogometaše.


Priprave Primorja, ki je letos v PrviLigi Telekom Slovenije zasedlo šesto mesto, se začnejo 18. junija. Ajdovščino so od bolj znanih imen že zapustili David Bunderla (Maribor), vratar Uroš Rutar, Madžar Atilla Andruško in Boštjan Kreft (Koper). Novo ime je 22-letni vezni igralec Romeo Filipović. Rojen je bil v Nemčiji, kjer je kot otrok igral za Schalke, pozneje pa je nosil še dres Duisburga in nazadnje Željezničarja iz Sarajeva.

Koper predstavil trojico okrepitev
27-letni vezist Boštjan Kreft, ki je sporazumno prekinil pogodbo s Primorjem, ter dozdajšnja nogometaša Bonifike, branilec Boris Bjelkanović in vezist Dalibor Radujko, so prve okrepitve slovenskega nogometnega prvoligaša Kopra.

Domžale ob 2.500 evrov
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Jernej Klarič je v primeru Haris Vučkič - igralec Domžal na tekmi 35. kroga PrveLige TS proti Mik CM Celju ne bi smel igrati, ker še ni dopolnil 16 let - Domžalam naložil 2.500 evrov kazni. Če bo klub v naslednjem letu storil enako ali podobno hujšo kršitev, mu grozi odvzem šestih točk na lestvici v sezoni 2008/09.

M. R.